آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه شکر پلو شیرازی ساده و خوشمزه زعفرانی با خلال بدون گوشت

شکر پلو شیرازی یکی از غذا های اصیل ایرانی است که اصالتی شیرازی دارد و در مراسم و میهمانی های خاص و یا روز عید این غذا طبخ می شود. شکر پلو را می توان به تنهایی و یا در کنار مرغ، ماهیچه هم سرو کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه شکر پلو شیرازی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای شکر پلو شیرازی

برنج1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
روغن2 قاشق غذا خوری
زعفران ساییده1 قاشق چای خوری  
مغز پسته، بادامبه میزان لازم
خلال پوست مرکباتبه میزان لازم
مواد لازم برای شیرین کردن خلال ها    -
شکر100 گرم
گلاب1 پیمانه
آب1/2 پیمانه

طرز تهیه شکر پلو شیرازی | سلام دنیا


دستور پخت شکر پلو شیرازی ساده و خوشمزه زعفرانی با خلال  بدون گوشت

1. طرز تهیه شکر پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی

مرحله اول: برنج را کامل پاک کرده و می شوییم و با آب و نمک به مدت 2 ساعت خیس می کنیم. مغز بادام و پسته را در نصف پیمانه گلاب خیس می کنیم. خلال مرکبات را هم 3 مرتبه می جوشانیم و آبکش می کنیم تا تلخی آن گرفته شود.

2. مرحله دوم: آماده سازی شهد، شکر پلو

حالا آب، شکر و باقی مانده گلاب را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و کمی غلیظ شود. حالا خلال ها و پوست مرکبات تلخی گرفته را داخل آن می ریزیم تا 4 الی 5 ساعت داخل شهد بماند تا شیرین شود.


3. مرحله سوم: آماده سازی شهد زعفرانی

شکر را با 2 لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا بجوشد و کاملا به غلظت برسد حالا روغن و زعفران دم شده را هم به شهد می افزاییم.


4. مرحله چهارم: آماده سازی برنج

حالا آب برنج خیس خورده را خارج می کنیم و برنج را داخل آب در حال جوش می ریزیم زمانیکه برنج ها با جوشیدن به سطح آب آمدند برنج را آبکش می کنیم.


5. مرحله پنجم دم گذاشتن برنج

برنج را داخل قابلمه مناسبی ریخته و دم می گذاریم، برنج که نیم دم شد از داخل قابلمه خارج می کنیم و داخل یک سینی می ریزیم.


6. مرحله ششم: افزودن شهد

شهد زعفرانی آماده شده را روی برنج ریخته با احتیاط که برنج له نشود آن را مخلوط می کنیم و دوباره داخل قابلمه ریخته و دم می گذاریم.


7. مرحله آخر: سرو شکر پلو

شکر پلو دم شده خوش آب و رنگ را داخل ظرف زیبایی ریخته و با خلال های آماده شده تزئین و نوش جان کنید.


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی ترد و نرم با ماست در خانه

کباب چنجه یکی از کباب های اصیل و قدیمی ایرانی است که در گذشته به صورت سنتی با گوشت گوسفند طبخ می شده است. البته امروزه این کباب را با گوشت گوساله هم طبخ می کنند. اگر می خواهید کباب چنجه شما ترد و لذیذ شود حتما از گوشت گوسفندی استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کباب چنجه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب چنجه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کباب چنجه گوسفندی ترد و نرم با ماست در خانه.

مواد لازم برای کباب چنجه گوسفندی با ماست

  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • لیمو ترش ۲ عدد
  • ماست ۲۰۰ گرم
  • دنبه گوسفند ۲۰۰ گرم
  • فیله گوسفند ۱ کیلوگرم
  • روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه کباب چنجه , کباب چنجه با کیوی , کباب چنجه نرم , kabab chenjeh , ;fhf k i


طرز تهیه کباب چنجه ترد و نرم در خانه

ابتدا فیله گوسفند را میشوییم و روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و با چاقو به اندازه های یکسان برش میزنیم.(این یک اندازه بودن باعث میشود که در هنگام کباب کردن همزمان چنجه ها با هم کباب شوند.)سپس در کاسه ای بزرگ تکه گوشت های برش زده را میریزیم.

پیازها را پوست میگیریم و میشوییم و ریز رنده میکنیم و آب آن را کاملا میگیریم و به کاسه پر از گوشت اضافه میکنیم و باقیمانده پیاز را دور میریزیم.لیموها را نیز میشوییم و نصف میکنیم و با دست خوب آب آنها را میگیریم و تخمه های آن را خارج میکنیم

و به همراه ماست به مواد کاسه می افزاییم و نمک،فلفل و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه میکنیم و مواد را خوب زیر و رو میکنیم تا کاملا تکه گوشت ها با مواد مخلوط شوند،بعد روی کاسه را سلفون میکشیم و به مدت ۶ ساعت فرصت میدهیم تا در داخل یخچال تکه گوشت ها خوب طعم دار شوند.

پس از گذشت ۶ ساعت کاسه را از داخل یخچال خارج می کنیم سپس قطعات گوشت را روی تخته آشپزخانه می گذاریم و با پشت چاقو چند ضربه روی دو طرف تکه گوشت ها می زنیم تا کمی تخت شوند سپس آنها را به آرامی سیخ می کنیم

(در هر سیخ ۱الی ۲ تکه دنبه نیز مابین گوشت ها میگذاریم و سیخ میکنیم،چون هر چه دمبه های بین گوشت ها بیشتر باشد کباب لذیذ تری خواهید داشت)زغال را آماده میکنیم و سیخ ها را روی حرارت قرار میدهیم تا کباب شوند دقت کنید حرارت زغال زیاد نباشد

چون باعث خشک شدن چنجه ها میشود.اگر گوشت ها مدت زیادی در یخچال بوده باشند اصلا نیاز به کباب کردن طولانی مدت نیست و زود کبابی میشوند.شما میتوانید پس از کباب کردن چنجه ها چند سیخ گوجه فرنگی نیز کباب کنید و با نان و یا پلو سرو کنید. نوش جان

منبع : پارسی دی

طرز تهیه خورش کدو سبز قلمی ساده و خوشمزه با گوشت خورشتی و دارچین

خورشت کدو سبز یکی از خورشت های اصیل ایرانی است که برای افرادی که از رژیم غذایی لاغری پیروی می کنند؛ بسیار مناسب است. خورشت کدو دارای خواصی چون کنترل فشار خون، سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از سرطان می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خورشت کدو سبز را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای خورشت کدو سبز

گوشت خورشتی500 گرم
کدو خورشتی5 عدد
پیاز1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذا خوری
روغنبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
پودر دارچینبه میزان لازم

طرز تهیه خورشت کدو سبز جا افتاده مجلسی


دستور پخت خورشت کدو سبز قلمی ساده و خوشمزه با گوشت خورشتی و دارچین


1. طرز تهیه خورش کدو سبز خوشمزه با گوشت

مرحله اول: ابتدا کدو ها را پوست گرفته و برش طولی دهید. حالا داخل تابه ای کمی روغن ریخته و کدو ها را داخل آن خوب سرخ کنید.

2. مرحله دوم: بار گذاشتن خورشت

پیاز را خلالی برش می دهیم و داخل قابلمه مناسبی به همراه کمی روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود، حالا زردچوبه و فلفل را به آن می افزاییم و خوب تفت می دهیم.


3. مرحله سوم: افزودن گوشت

در این مرحله، گوشت را به پیاز داغ و ادویه می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا رنگ گوشت تغییر کند.


4. مرحله چهارم افزودن: رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی را هم افزوده و با مواد تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود. حالا آب جوش را به گوشت می افزاییم و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.


5. مرحله پنجم: افزودن کدو ها

زمانی که گوشت کاملا پخته شد کدو ها را گوشه ای از قابلمه خورشت می چینیم و زمان می دهیم تا خورشت خوب جا افتاده و غلیظ شود.


6. مرحله آخر: سرو خورشت کدو سبز

خورشت که خوب به روغن افتاد، نمک آن را اندازه کرده و در کنار برنج و نان سرو می کنیم.

نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت کدو سبز جا افتاده مجلسی

  • اگر تمایل دارید خورشتتان کمی ترش باشد در آخر کار 1/2 استکان آبغوره به خورشت بیفزایید.
  • می توانید رب گوجه فرنگی را حذف کرده و خورشت را زعفرانی طبخ کنید.

منبع:  سلام دنیا 

طرز تهیه سوپ بلغور گندم ساده با عدس بدون گوشت و مرغ

سوپ بلغور گندم یکی از سوپ های بسیار خوشمزه و مجلسی می باشد. این سوپ با کمک بلغور گندم پخته می شود. بلغور گندم در واقع به غله ای گفته می شود که در آسیاب بدون آرد کردن آن را خرد می کنند. بلغور گندم خاصیت زیادی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به لاغری و سرعت بخشیدن به رشد کودکان و بهبود به هضم از چند خواص مهم بلغور گندم می باشد. در روزهای سرد زمستانی همیشه یک سوپ داغ و خوشمزه بسیار دلچسب خواهد بود. سوپ بلغور گندم را می توانید برای مهمانی نیز استفاده کنید یا به عنوان یک وعده غذایی نیز طبخ کنید. امروز  طرز تهیه سوپ بلغور گندم ساده با عدس بدون گوشت و مرغ را به شما آموزش خواهیم داد حتما این سوپ را بپزید و از خواص آن بهرمند شوید همچنین این سوپ برای کودکانی که وارد ۸ ماهگی شدند نیز بسیار مفید است فقط بعد از پخت آن را میکس کنید. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سوپ بلغور گندم ساده

  • بلغور گندم ۱/۲ پیمانه
  • عدس ۱/۲ پیمانه
  • عصاره گوشت یا مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱.۵ ق غذاخوری
  • کره ۵۰ گرم
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • جعفری ۲ ق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ بلغور گندم

طرز تهیه سوپ بلغور گندم با عدس بدون گوشت و مرغ

مرحله اول : تفت دادن پیاز

ابتدا پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه کره ریخته و پیاز های نگینی شده را با کره تفت دهید تا کمی سبک و طلایی شود سپس رب را افزوده و کمی فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید تا خامی رب برطرف شود و رب خوش رنگ شود.

 

مرحله دوم : افزودن حبوبات

عدس و بلغور گندم را که از قبل خیس کردید اضافه به پیاز و رب اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس سیب زمینی را رنده یا مکعبی خرد کنید و اضافه کنید.

 

مرحله سوم : پخت سوپ بلغور گندم

عصاره مرغ یا گوشت را با کمی آب ولرم باز کنید و به حبوبات اضافه کنید ابتدا زیر شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سوپ به آرامی پخته و جا بیفتد.

 

مرحله چهارم : افزودن جعفری

اگر سوپ در حین پخت آبش کم شد می توانید مقداری آبجوش اضافه کنید. وقتی تمام حبوبات پخته و نرم شدند جعفری را ریخته و نمک سوپ را اندازه می کنیم و مقداری فلفل قرمز نیز اضافه کنید بعد از ۱۰ دقیقه از روی حرارت برداشته و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه سوپ بلغور گندم با عدس

  1. می توانید از سبزیجات دیگر مانند قارچ یا نخود یا هویج نیز برای تهیه سوپ بلغور گندم استفاده کنید.
  2. افزودن رب اختیاری می باشد می توانید اضافه نکنید.
  3. برای مقوی شدن سوپ بلغور گندم می توانید از آب قلم یا آب مرغ نیز استفاده کنید.
  4. اگر عصاره اضافه می کنید در ریختن نمک احتیاط کنید زیرا عصاره خود مقداری نمک و ادویه دارد.
  5. می توانید از مرغ نیز برای تهیه سوپ استفاده کنید سینه مرغ را داخل سوپ ریخته و بعد از پخت ریش ریش کنید.
  6. برای تزئین می توانید از زرشک یا پیازچه استفاده کنید.
  7. اگر در پخت سوپ بلغور گندم عجله داشتید می توانید از زودپز استفاده کنید.

منبع : پارسی دی 

طرز تهیه دنت شکلاتی خانگی با نشاسته ذرت و خامه خوشمزه اسپانیایی

 دنت شکلاتی یکی از انواع دسر است که طرفدارهای زیادی دارد. دنت نام برندی است که دسرهایی را برای اولین بار تهیه کرد و به نام پسر خود نام گذاری کرد. این دسر اصالتی اسپانیایی دارد و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است. دنت با طعم های مختلفی قابلیت تهیه دارد و از آن می توان دسر های دیگری هم تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه دنت شکلاتی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای دنت شکلاتی

  • پودر کاکائو    40 گرم
  • خامه صبحانه    120 گرم
  • شکر    60 گرم
  • شیر    1 پیمانه
  • وانیل    1 قاشق چایخوری
  • نشاسته ذرت    4 قاشق غذا خوری

طرز تهیه دنت شکلاتی خانگی با طعم کارخانه ای


دستور پخت دنت شکلاتی خانگی خوشمزه با طعم کارخانه ای

1. طرز تهیه دنت شکلاتی خانگی مرحله به مرحله
مرحله اول: مخلوط کردن مواد خشک: شکر، پودر کاکائو، نشاسته ذرت و وانیل را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.


2. مرحله دوم: افزودن شیر
حالا شیر را با خامه مخلوط می کنیم تا موادی یکدست بدست آوریم


3. مرحله سوم: افزودن مواد خشک
حالا شیر و خامه را با مواد خشک مخلوط کرده و مدام هم می زنیم تا مواد کاملا یکدست شوند و هیچ گلوله ای وجود نداشته باشد.


4. مرحله چهارم: حرارت دادن به مواد
حالا مواد آماده شده را روی حرارت می گذاریم و مدام مخلوط می کنیم تا مواد پخته شود و از حالت خامی خارج شود و نهایتا به غلظت برسد.


5. مرحله آخر: سرو دنت شکلاتی
زمانی که دنت به غلظت دلخواهمان رسید از روی حرارت بر می داریم؛ داخل ظرف های مد نظرمان ریخته و داخل یخچال می گذاریم تا خوب خود را بگیرد. بعد با مغز گردو تزئین کرده و نوش جان کنید. 

منبع: salamdonya