آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آموزش درست کردن شیرینی کله کنجی (گمگه) خوشمزه استان ایلام

امروز شما را با طرز تهیه کُلَه کُنجی (گِمِگَه) یکی از سوغات های خوشمزه استان ایلام آشنا می کنیم. کله کنجی نوعی حلوای شیرین و خوشمزه و جزو شیرینی های مخصوص شهر ایلام است. مردم ایلام این شیرینی را بیشتر فصول استفاده می کنند. مواد اصلی تهیه آن، کنجد و خرمای خشک (قصب، زی، زهدی و یا زاهدی) است که بسیار پر انرژی و مقوی است. استفاده از خرما در تهیه‌ انواع نان ها و شیرینی های سنتی ایرانی بسیار مطلوب است که نمایانگر ارزش غذایی بالا و فرهنگ غذایی سالم پیشینیان است.


کله کنجی با استفاده از خرمای خشک (ژی) و کنجد تهیه می‌شود و سخت‌ترین بخش تهیه‌ آن، کوبیدن آن درون وسیله ای به نام چالگ و میه کت است که به انرژی و قدرت نسبتا زیادی نیاز دارد. در اینجا ما به دلیل اینکه همه نمی توانند به راحتی این وسیله را در اختیار داشته باشند و ممکن است دوست داشته باشند این سوغات خوشمزه استان ایلام را درست کنند، و با توجه به در دسترس بودن چرخ گوشت و راحتی آن، روش تهیه آن را با چرخ گوشت برای تان آماده کرده ایم.


مهم‌ترین دلیل مصرف این شیرینی، انرژی فوق العاده‌ و عدم حضور چربی های مضری است که اغلب در اکثر شیرینی های دیگر مشاهده می‌شود.  در ادامه برای طرز تهیه کله کنجی (گمگه) استان ایلام با چرخ گوشت  که از سایت پارسی دی  گرفته شده است  با ما همراه باشید.


توپک های کله کنجی خوشمزه و مقوی


مواد لازم:

  • کنجد نیم کیلو
  • خرمای خشک (زی) یک کیلو
  • طرز تهیه کله کنجی ایلام

ابتدا کنجد و خرمای خشک (زی) را شسته و درون آبکش گذاشته تا آبش چکیده شود.

سپس کنجد را روی شعله ملایم گاز حدود ۱۵-۲۰ دقیقه گذاشته تا خامی آن گرفته شود (تصویر شماره یک).

در این مدت آن را هم زده تا حرارت یک دستی به آن برسد و تلخ نشود.

کنجد

حال کنجد را از روی شعله بر می داریم. و خرما که قبلا هسته های آن را جدا کرده ایم  را حدود ۵ دقیقه روی شعله گرم می کنیم .

در این حین کنجد را با چرخ گوشت چند بار چرخ کرده (می توان از آسیاب هم استفاده کرد)

سپس کنجد چرخ شده را با خرما مخلوط می کنیم.

سپس آن را با چرخ گوشت چرخ می کنیم.

سپس یک بار دیگر آن را چرخ کرده که نرم تر شود.

حال کله کنجی ما آماده س و می توانید با توجه به سلیقه ی خودتان آن را شکل دهید.