آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه کماج مازندرانی خوشمزه و ساده بدون فر در خانه مرحله به مرحله

کماج یک نوع شیرینی خوشمزه و اصیل مازندرانی است که مادران هنرمند مازندرانی این شیرینی را با مواد اولیه ساده شب عید برای عزیزان خود طبخ می کردند. تهیه این خوراک های قدیمی هم لذت بخش است و هم به نسل های بعدی انتقال پیدا می کند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه نان کماج را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کماج مازندرانی

آرد برنج1 لیوان
آرد گندم2 قاشق غذا خوری
شکر5 قاشق غذا خوری
زرد چوبه1 قاشق چایخوری
گلاب1 قاشق غذا خوری
تخم مرغ1 عدد
شیربه میزان لازم


دستور پخت کماج مازندرانی خوشمزه و ساده بدون فر در خانه مرحله به مرحله


طرز تهیه نان کماج مازندرانی نرم و خوشمزه خانگی در تابه




1. طرز تهیه کماج تابه ای خوشمزه اصل مازندران


مرحله اول آماده سازی کماج: ابتدا داخل قابلمه ای زرد چوبه، گلاب و شکر را خوب با هم مخلوط می کنیم و بعد شیر را به آن می افزاییم.


2. مرحله دوم: افزودن آرد ها


حالا آرد برنج و آرد گندم را هم به باقی مواد می افزاییم تا موادی مانند دوغ به دست بیاید و یکدست باشد (به غلظت یک فرنی شل)


3. مرحله سوم: استراحت دادن مواد


حالا مایه کماج را برای به مدت 12 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.


4. مرحله آخر: پخت کماج


داخل تابه ای کمی روغن می ریزیم و از مواد کماج داخل تابه ریخته و درب تابه را می بندیم تا یک سمت پخته و پف کند بعد کماج را برگردانده و سمت دیگر آن را هم خوب سرخ می کنیم و تا انتهای مواد به همین شکل عمل می کنیم. حالا کماج خوشمزه را نوش جان کنید.


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه ته چین قالبی تک نفره مرغ مجلسی در فر

ته چین قالبی یکی از ته چین های مجلسی و مناسب مهمونی و تولدها می باشد که به صورت تک نفره سرو می شود. شما می توانید برای این ته چین از قالب های مافین یا قالب مخصوص ته چین استفاده کنید. مواد میانی ته چین کاملا دلخواه و سلیقه ای می باشد. برای اینکه ته چین قالبی خوبی داشته باشید حتما قالب را با کره چرب کنید تا نچسبد و همچنین زعفران را حتما غلیظ دم کرده و مقداری یخ داخل زعفران بریزید تا خوش رنگ تر شود. برای تزئین می توانید از زرشک و انواع خلال ها استفاده کنید.  با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ته چین قالبی تک نفره مرغ مجلسی در فر.

مواد لازم برای ته چین قالبی مرغ

  • برنج ۳ پیمانه
  • سینه مرغ ۱/۲
  • پیاز ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • ماست چکیده ۱/۲ پیمانه
  • روغن مایع ۳ ق غذا خوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • زرشک به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه و برگ بو به مقدار لازم

طرز تهیه ته چین قالبی

طرز تهیه ته چین قالبی تک نفره مرغ در فر

مرحله اول : پخت مرغ

سینه مرغ را داخل قابلمه گذاشته و یک عدد برگ بو به همراه پیاز ۴ قاچ شده و کمی نمک و فلفل سیاه بریزید سپس روی مرغ ها آبجوش ریخته و اجازه دهید تا مرغ ها پخته شوند بعد از پخت مرغ را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید و مقداری زعفران روی آنها بریزید.

 

مرحله دوم : آماده سازی مواد ته چین

داخل کاسه نسبتا بزرگ زرده های تخم مرغ را ریخته و با چنگال دستی یا همزن دستی بزنید تا از حالت لختگی دربیاد سپس ماست چکیده شیرین را به همراهروغن مایع و زعفران اضافه کرده و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.

 

مرحله سوم : آبکش کردن برنج

برنج را از چند ساعت قبل با مقداری نمک بگذارید تا خیس بخورد سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد در حین جوشیدن کف روی برنج را مدام بگیرید سپس مقداری زنده تر از همیشه برنج را آبکش کنید و داخل کاسه مواد ته چین بریزید.

 

مرحله چهارم : پخت ته چین

قالب های مافین را با کره یا روغن جامد خوب چرب کنید سپس یک لایه برنج ریخته و روی آن مرغ می گذارید و دوباره برنج می ریزید و با کفگیر خوب فشرده کرده به همین صورت قالب های دیگر پر کرده و روی قالب چند قطعه کره بگذارید و فویل بکشید و چند تا سوراخ روی فویل ها ایجاد کرده و در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا برنج دم بکشد در انتهای پخت فویل را از روی قالب برداشته و چند دقیقه گریل روشن کنید تا روی ته چین طلایی شود سپس ته چین قالبی را از قالب مورد نظر خارج کرده و روی آن ها را با زرشکی که از قبل با مقداری شکر تفت داده شده تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه ته چین قالبی مرغ در فر

  1. زمان پخت با توجه به قالب از ۱ ساعت تا ۱.۵ ساعت متغیر است.
  2. می توانید از تخم مرغ کامل استفاده نیز استفاده کنید.
  3. زرده ها را زیاد نزنید تا بوی زهم بگیرد.
  4. مقداری زرشک تفت داده شده همراه با تکه های مرغ در وسط ته چین بریزید.
  5. می توانید برای تزئین مانند عکس از فیله مرغ حلزونی استفاده کنید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه کوکو سبزی قالبی خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

کوکو سبزی قالبی یکی از کوکو سبزی های بسیار شیک و مجلسی می باشد که مناسب مهمونی و تولد است. کوکو سبزی یکی از غذاهای سنتی ما ایرانی می باشد که از ترکیب سبزیجات و تخم مرغ تهیه می شود. کوکو سبزی قالبی را می توانید در وعده نهار یا شام همراه سبزی پلو با ماهی یا بدون برنج همراه با نان و ماست سرو کنید و همچنین کوکو سبزی قالبی می تواند گزینه مناسبی برای افطار و سحر در ایام مبارک ماه رمضان باشد. کوکو سبزی قالبی را می توانید هم در فر هم در تابه تهیه کنید. شاید همه خانم های خوش سلیقه ای ایرانی طرز تهیه کوکو سبزی را بلد باشند ما امروز طرز تهیه کوکو سبزی قالبی خوشمزه و مجلسی با تمام نکات آن را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی قالبی

  • سبزی کوکو (تره، جعفری، شوید، گشنیز) نیم کیلو
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • گردو خرد شده ۳ ق غذا خوری
  • زرشک ۲ ق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه معجون عسلی هفت مغز خوشمزه و مقوی خانگی با گردو، فندق و پسته

معجون هفت مغز تهیه شده از هفت نوع مغز و عسل است و یک ترکیب بسیار مغذی می باشد. از خواص این معجون به پروتئین، املاح معدنی، کلسیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز، آهن و... است. معجون هفت مغز میان وعده بسیار مناسبی بوده و همچنین می تواند جایگزین خوبی برای تنقلات کودکان باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه معجون هفت مغز را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای معجون هفت مغز
  • مغز گردو 50 گرم
  • بادام هندی 50 گرم
  • مغز پسته 50 گرم
  • مغز فندق 50 گرم
  • انجیر خشک 50 گرم
  • مغز بادام 50 گرم
  • کنجد 50 گرم
  • عسل به میزان لازم

دستور پخت معجون عسلی هفت مغز خوشمزه و مقوی خانگی با گردو، فندق و پسته

1. طرز تهیه معجون هفت مغز با عسل
مرحله اول: ابتدا مغز ها را خوب پاک کرده تا پوسته ای داخل آنها نباشد.

2. مرحله دوم: چیدن مغز ها داخل شیشه
شیشه ای زیبا با دربی محکم را انتخاب کنید و به شکل منظم لایه به لایه از آجیل هایی که داریم داخل شیشه می چینیم تا آجیل به اتمام برسد و شیشه پر شود.

3. مرحله سوم: افزودن عسل
حالا عسل را روی مغز های چیده شده می ریزیم و شیشه را تکان می دهیم تا تمام حفره های شیشه پر شود.

4. مرحله آخر: نگهداری و سرو معجون هفت مغز
درب شیشه را محکم می کنیم و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم و نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه معجون هفت مغز عسلی
  • می توانید در صورت در دسترس نبودن هر کدام از مواد با مغز دلخواه مواد را جایگزین کنید.
  • در این ترکیب می توان از پودر نارگیل هم استفاده کرد.
  • در صورت تمایل می توانید مواد را پودر کرده و این معجون را تهیه کنید.
  • می توانید از کمی پودر دارچین هم در این معجون استفاده کنید.
  • این معجون در زمان هایی که از رژیم غذایی لاغری پیروی می کنید بسیار مناسب است زیرا زمان زیادی شما را سیر نگه می دارد.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه حلوا ارده شکری (حلوا تاهینی) خانگی خوشمزه برای صبحانه مرحله به مرحله

حلوا ارده یکی از مواد غذایی است که از مشتقات کنجد می باشد و از ارده کنجد تهیه می شود. بهترین حلوا ارده در اردکان یزد تهیه می شود، زیرا به دلیل اینکه به روش کاملا سنتی تهیه می شود طعم بسیار خوشایندی دارد. این خوراکی جذاب در کشور های دیگری مانند یونان، ترکیه، یوگوسلاوی، لبنان، عربستان و شوروی هم آماده و مصرف می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه حلوا ارده را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای حلوا ارده

  • ارده کنجد 1 لیوان
  • شیر خشک 1 لیوان
  • پودر قند 1 لیوان
  • پسته به میزان لازم

طرز تهیه حلوا ارده شکری خوشمزه و خانگی با شیر خشک در منزل


دستور پخت حلوا ارده شکری خانگی خوشمزه برای صبحانه مرحله به مرحله


1. طرز تهیه حلوا ارده خانگی با شیر خشک به سبک کارخانه ای


مرحله اول آماده سازی حلوا ارده: برای تهیه حلوا اره، پودر شیر خشک و پودر قند (یا پودر شکر) را خوب با هم مخلوط کرده و داخل ظرفی آنها را الک می کنیم تا گلوله ای داخل آن نباشد.


2. مرحله دوم: افزودن ارده

حالا ارده کنجد را به مواد خشک می افزاییم و کاملا ورز می دهیم تا خمیری یکدست فراهم شود.


3. مرحله سوم: قالب زدن حلوا ارده


داخل ظرف چهار گوشی نایلون می اندازیم و پودر یا خلال پسته را روی نایلون می ریزیم؛ حالا حلوا ارده آماده شده را روی آن ریخته و خوب فشار می دهیم تا شکل ظرف را بگیرد و به مدت 5 تا 6 ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا منسجم شود.


4. مرحله آخر: سرو حلوا ارده

بعد از گذشت این زمان حلوا ارده را داخل ظرف زیبایی برگردانده و در کنار نان تازه سرو و از طعم آن لذت ببرید نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه حلوا ارده (حلوا تاهینی) برای صبحانه

  • برای ماندگاری بیشتر حلوا ارده را داخل یخچال نگهداری کنید.
  • از ارده کنجد با کیفیت استفاده کنید.
  • از گل محمدی و تکه های گردو هم می توانید برای تزئین استفاده کنید.
  • می توانید 1 لیوان پودر گردو را جایگزین شیر خشک کنید.