کوفته تبریزی گیاهی برای یک رژیم غذایی درست و سالم می باشد یا شاید شما هم جزء دسته افرادی باشید که طعم گوشت را دوست ندارید یا می توانیم با داشتن غذاهای گیاهی و خوشمزه در لیست برنامه غذایی خود وعده های غذایی خود را سالم کنیم و غذامون را به دور از خشونت حیوانی میل کنیم. با حذف گوشت یکی از منابع اصلی پروتئین، ویتامین B و آهن را کنار میگذارید، پس ضروریست که در تهیه غذاهای گیاهی به تامین این ویتامینها و مواد غنی دقت کنید. اگر طعم و مزه سویا را دوست داشتید می توانید آن را اضافه کنید در غیر این صورت در این غذا هیگچونه گوشتی وجود ندارد و با حبوبات و ادویه ها طعم بسیار خوشمزه و مشابه کوفته تبریزی به ما می دهد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی گیاهی ساده با لپه و برنج بدون گوشت.
ابتدا لپه را تمیز کنید سپس بشورید و برای ۱ ساعت بگذارید تا خیس بخورد لپه را جداگانه پخته و آبکش کنید. سبزی کوفته را پاک کنید و بشورید و زمانی که خشک شده ساطوری ریز خرد کنید. برنج را با کمی نمک بگذارید تا خیس بخورد سپس برنج را هم بپزید و آبکش کنید.
لپه پخته شده را به همراه برنج و تمام ادویه و آرد نخودچی مخلوط کنید و داخل غذاساز یا چرخ گوشت ریخته و خوب میکس کنید تا له شوند اگر هیچکدام از وسایل را در دسترس نداشتید با کمک گوشکوب این کار را انجام دهید.
وقتی مواد را میکس و له کردید سبزی ساطوری شده را اضافه کنید و مواد را خوب ورز بدید این مرحله در کیفیت کار نهایی کوفته بسیار مهم است پس با حوصله این کار را انجام دهید وقتی مایه کوفته تبریزی حاضر شد آن را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کمی منسجم شود.
از مواد به اندازه یک گوله بزرگ در دست پهن کنید و وسط آن گردو و آلو قرار دهید و خوب گرد کنید اصلا نباید هیچ درزی داشته باشد. گوجه فرنگی ها را رنده بزنید و داخل قابلمه با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید و مقداری آب ریخته و اجازه دهید سس شروع به جوشیدن کند وقتی قل خورد کوفته ها را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید کوفته ها در سس به آرامی پخته شوند در انتهای پخت کوفته ها را در ظرف کشیده و با زرشک و گردو تزئین کنید و به همراه نان تازه میل کنید. نوش جان
منبع : پارسی دی