آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه مرصع پلو شیرازی خیلی خوشمزه با مرغ مرحله به مرحله

مرصع پلو یا جواهر پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که معمولا برای مراسم و مجالس مهم تهیه می شود. این غذا را می توان هم با مرغ و هم با گوشت تهیه کرد. مرصع پلو عطر و طعم فوق العاده ای داشته و رنگ زیبایی به سفره غذای شما می دهد. در این آموزش آشپزی که از وبسایت پارسی دی گرفته شده قصد داریم تا طرز تهیه مرصع پلو شیرازی خیلی خوشمزه با مرغ را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.


مواد لازم برای تهیه مرصع پلو با مرغ

  • ۸ تکه مرغ
  • ۶ پیمانه برنج
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۲۰۰ کشمش پلویی
  • ۲۰۰ گرم زرشک
  • ۱۰۰ گرم خلال بادام
  • ۱۰۰ گرم خلال پسته
  • نصف پیمانه خلال نارنج که تلخی آن گرفته شده
  • یک تا دو عدد هویج رنده شده
  • گلاب به مقدار لازم
  • شکر به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم


دستور پخت مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ

مرحله ۱

ابتدا فیله های مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و زعفران و آبلیمو طعم دار کنید. سپس خلال های پسته و بادام را در گلاب خیس کرده تا نرم شود. خلال پوست پرتغال یا نارنج را حتما چندین مرتبه در آب سرد خیس کنید و چند مرتبه آن را بجوشانید تا تلخی آن برطرف شود.

 

مرحله ۲

زرشک و کشمش را جداگانه شسته و در داخل آبکش قرار دهید. هویج ها را به شکل ریز خرد کرده یا با رنده درشت به شکل اریب خرد کنید و با کمی شکر و کره یا روغن تفت دهید.

 

مرحله ۳

پس از گذشت یک تا دو ساعت از مزه دار کردن مرغ، پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. سپس فیله های مرغ را به پیاز اضافه کرده و تفت بدهید. نمک و فلفل و زعفران را نیز به آنها اضافه کنید. شعله گاز را کم کرده و در تابه قرار دهید تا مرغ ها به آرامی بپزند. در صورتیکه به آب نیاز داشت، کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغ ها پخته شوند. فقط مراقب باشید تا مرغ ها پیش از حد نپخته و له نشوند.

 

مرحله ۴

در یک قابلمه تا نصف آب ریخته و بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید و مقداری نمک بریزید. صبر کنید تا کمی برنج نرم تر شود و آن را آبکش کنید.

 

مرحله ۵

داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ را به انتخاب خودتان نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس برنج را روی آن ریخته و در وسط جمع کنید و با انتهای قاشق چند سوراخ در داخل برنج ایجاد نمایید. کمی آب جوش را با روغن مخلوط کرده و روی برنج بریزید. بر روی درب قابلمه کیسه دمکنی قرار داده و زمانی که در قابلمه بخار ایجاد شد، شعله گاز را کم کنید.

 

مرحله ۶

اکنون خلال پوست پرتغال را با کمی شکر و کره یا روغن تفت می دهیم تا حدی که رنگ آنها نارنجی خوشرنگ شود. آنها را کنار می گذاریم. سپس خلال پسته و بادام را آبکش کرده و با کمی روغن و کره تفت می دهیم. کشمش را نیز با روغن و کره تفت می دهیم. زرشک را نیز با کمی روغن و شکر تفت می دهیم.

 

مرحله ۷

تمام مواد تفت داده شده در مرحله ششم، برای تزئین مرصع پلو هستند. زمانی که برنج دم کشید، مقداری از برنج را برداشته و با زعفران ترکیب می کنیم. برنج را در یک دیس ریخته و با زعفران و مواد تفت داده شده تزئین می کنیم. سپس یک لایه مرغ بدون آب را بر روی برنج ها قرار داده و تزئین می کنیم.

طرز تهیه پیتزا مخلوط خانگی خوشمزه

پیتزا یک غذای محبوب در کل دنیا است که اصالت ایتالیایی دارد و در قرن نوزدهم توسط مهاجران ایتالیایی به آمریکا رفته است. پیتزا های پر مواد این روزها با توجه به سلیقه غذایی ملل مختلف طبخ می شود. ایتالیایی ها این غذا را با خمیری بی نهایت نازک مانند نان تافتون ما درست می کنند با لایه نازکی از مواد با دست لوله و میل می کنند. مواد اصلی تشکیل دهنده پیتزا مخلوط شامل کالباس، سس کچاپ و پنیر پیتزا هستند. در بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه پیتزا مخلوط را به شما آموزش دهیم. در این دستور پخت ما از مخلوط گوشت چرخ کرده و کالباس که طعم فوق العاده ای به پیتزا مخلوط می دهند، استفاده کرده ایم.


طرز تهیه پیتزا مخلوط


مواد لازم برای پیتزا مخلوط

  • خمیر پیتزا: 1 عدد
  • قارچ: 3 عدد
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • فلفل دلمه ای کوچک: 1 عدد
  • گوشت چرخ شده: 50 گرم
  • کالباس: 50 گرم
  • پنیر پیتزا: به میزان لازم
  • نمک فلفل، آویشن،پودر سیر: 1/2 قاشق چایخوری
  • روغن: به میزان لازم
  • سس کچاپ: به میزان لازم
  • ذرت و زیتون: به میزان لازم

دستور پخت پیتزا مخلوط


1. آماده سازی گوشت

داخل تابه ای پیاز نگینی شده را با روغن تفت می دهیم بعد از آنکه طلایی شد گوشت را افزوده به همراه ادویه ها کاملا تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و بوی مطبوعی به مشام برسد.

2. آماده سازی مواد

قارچ ها را بعد شستن و خشک کردن به صورت ورقه ای برش می دهیم. و همچنین فلفل رو به صورت نگینی خرد می کنیم. کالباس را هم به شکل نگینی خرد می کنیم و همه مواد را آماده می گذاریم.

3. طرز تهیه پیتزا مخلوط خانگی

ابتدا مقداری از سس کچاپ روی خمیر ریخته و کاملا پخش می کنیم حالا یک لایه از پنیر پیتزا روی خمیر می ریزیم، سپس کالباس خرد شده، فلفل دلمه ای، قارچ و گوشت را روی پنیر به شکل منظم گذاشته و حالا لایه پنیر ضخیمی روی مواد ریخته کمی با دست فشار می آوریم تا منسجم شود حالا با ذرت و زیتون تزیین کرده و داخل فر می گذاریم و به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با 180 درجه سانتی گراد می پزیم. بعد از گذشت این زمان از فر خارج کرده برش داده داخل ظرف سرو قرار می دهیم.

طرز تهیه حلوا مجلسی و ساده با آرد گندم مرحله به مرحله

حلوا یکی از قدیمی ترین و پر طرفدارترین دسرهای سنتی ایران است. البته به مرور زمان دیگر از حلوا به عنوان دسر یا غذا استفاده نمی شود و حلوای آرد گندم بیشتر برای مراسم های مذهبی مثل مراسم ختم مورد استفاده قرار می گیرد.


مواد لازم برای حلوا مجلسی

  • شکر ۱ لیوان
  • آرد سفید ۲ لیوان
  • پودر هل مقدار کمی
  • روغن مایع دو سوم لیوان
  • گلاب ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه حلوا , حلوا , حلوای گندم , حلوای ساده و مجلسی , حلوای تیره و روشن , halva , xvc jidi pg h


طرز تهیه حلوا با آرد گندم

برای تهیه شربت حلوا ابتدا یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید سپس ۲ لیوان آب داخل آن بریزید. در ادامه گلاب را به همراه شکر و پودر هل به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شکر به طور کامل درون آب حل شود.


پس از اینکه شکر حل شد زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و با دیگر مواد مخلوط کنید. پس از اینکه شربت آماده شد آنرا روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید چون زمانی که می خواهید آنرا به آرد اضافه کنید باید داغ باشد.


در مرحله بعدی آرد را دو مرتبه الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود سپس یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن مایع داغ شد حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا روغن داغ بماند.


در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را تفت دهید تا تغییر رنگ دهید و رنگش کمی مایل به کرمی شود. توجه داشته باشید که این مرحله خیلی مهم است چون اگر از آرد غافل شوید سریع ته می گیرد.


اگر آرد بسوزد طعم حلوای شما خراب می شود. پس از اینکه رنگ آرد تغییر کرد روغن را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا روغن و آرد کاملا یکدست شوند. حرارت زیر تابه را کم کنید و شربت را کم کم به حلوا اضافه کنید.


مواد را با قاشق خوب مخلوط کنید تا حلوا حالت خمیری به خود بگیرد. پس از اینکه حلوا روغن انداخت و آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید. برای تزیین حلوا می توانید از خلال پسته ، خلال بادام و پودر نارگیل استفاده کنید.


منبع : پارسی دی

طرز تهیه خامه کیک به روش قنادی

خامه کیک یا خامه قنادی به خامه فرم گرفته پوک و شیرینی گفته می شود که از آن می توان برای تزیین کیک و شیرینی بهره برد. اگر علاقه مند به کیک و شیرینی خانگی هستید. این مطلب از  بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا گرفته شده است که در آن قصد داریم تا طرز تهیه خامه کیک به روش قنادی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای خامه کیک

  • پودر خامه: 1 پیمانه
  • شیر سرد یا خامه سرد: 1 پیمانه
  • پودر قند: 1 پیمانه
  • وانیل: 1 قاشق چای خوری

دستور پخت خامه کیک

طرز تهیه خامه فرم گرفته برای تزیین کیک


1.آماده سازی مواد خشک خامه کیک

ابتدا پودر قند و پودر خامه را در ظرف مناسبی ریخته و با هم مخلوط می کنیم.

2. آماده سازی مواد تر برای خامه قنادی

حالا شیر را با وانیل مخلوط کرده و به مواد خشک اضافه می کنیم و کمی مخلوط می کنیم.

3. طرز تهیه خامه کیک به روش قنادی

حالا مواد آماده شده را به مدت 3 دقیقه با بالا ترین درجه همزن مخلوط می کنیم؛ سپس با سرعت کند همزن تا زمانی که جای پره های همزن روی خامه رویت شود کار را ادامه می دهیم. حالا خامه قنادی ما آماده است. آن را برای اینکه تغییر حالت ندهد در یخچال بگذارید.

طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم خانگی با پیمانه

شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی های ایرانی بسیار پرطرفدار و خوشمزه است که به دو صورت نرم و خشک تهیه می شود. شیرینی کشمشی را هم مانند کیک یزدی می توان یک شیرینی مناسبتی برای ایام عزاداری و برخی جشن های مناسبتی دانست. در این بخش طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم با پیمانه را از سایت پارسی دی برای شما آورده ایم.


مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

  • آرد ۱  لیوان
  • کره ۷۵ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر قند ۲/۳ لیوان
  • کشمش پلویی ¼ لیوان
  • اسانس وانیل ¼ قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی کشمشی بازاری , دستور پخت شیرینی کشمشی مرحله به مرحله , xvc jidi advdkd alad

طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم

برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.سپس کره را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و پودر قند و اسانس وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب هم می زنیم

تا مخلوط یکدست و کرم رنگی بدست بیاوریم. بعد تخم مرغ را به مایه اضافه می کنیم و مجددا با همزن خوب می زنیم تا تخم مرغ با مایه یکدست شود و آرد را کم کم می افزاییم و مخلوط می کنیم تا تمام آرد را در مایه بریزیم

و با هم مخلوط کنیم.سینی فر را بیرون می آوریم  و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود. سپس کشمش را اضافه می کنیم(اگر کشمش شما بسته بندی است که نیاز به تمیز کردن ندارد و آماده مصرف است

اما اگر از کشمش محلی استفاده می کنید آن ها را پاک می کنیم  و حداقل ۳۰ دقیقه در آب می خیسانیم تا نرم و تمیز شود و بعد آبکش می کنیم و مصرف می کنیم)و سعی می کنیم کشمش به همه جای مایه نفوذ داشته باشد

و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا منسجم شوند. کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می ریزیم و با فاصله مجددا مایه شیرینی می ریزیم

(چون مایه پس از پخت پهن می شود و نیاز به جا دارد)و تا جایی که سینی جا دارد از مایه شیرینی روی کاغذ روغنی می ریزیم و سینی را در فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد شیرینی ها پخته شوند. برای اینکه مطمئن شویم که شیرینی ها پخته شده اند

یا نه لبه های شیرینی ها را نگاه می کنیم اگر طلایی شده بودند شیرینی ها آماده شده اند و سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی کشمشی ها کمی خنک شوند و بعد از روی کاغذ روغنی آرام جدا می کنیم و در ظرف می چینیم.نوش جان