منبع: salamdonya.com
کیک خیس (براونی) که از محبوبیت زیادی برخوردار است و در شیرینی فروشی و کافه ها مشتریان خاص خود را دارد. از قدمت چندان طولانی برخوردار نیست.کیک خیس در سال 1893 به سفارش هتل داری برای پذیرایی از مهمانان خانم پخته شد. این کیک از رطوبت بالایی برخوردار است و پودر نمی شود. به مرور زمان دستور کیک کامل تر شد و در نهایت تبدیل به کیک براونی شد که امروزه طرفداران زیادی را در کل دنیا دارد.در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه کیک خیس براونی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای کیک خیس شکلاتی (کیک براونی)
دستور پخت کیک خیس شکلاتی (کیک براونی)
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی کافی شاپی
ابتدا آرد و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه مرتبه الک کنید.
2. مرحله دوم تهیه کیک خیس براونی
حالا شکلات را به قطعات کوچک خرد کنید و به همراه کره روی بخار آب مخلوط کنید تا به شکل مایع شکلاتی تبدیل شود. به این مرحله که رسید؛ شکر را به آن افزوده و کاملا مخلوط کنید تا شکر داخل مواد حل شود، سپس اجازه می دهیم تا مواد خنک شود.
3. مرحله سوم کیک شکلاتی خیس
حالا تخم مرغ ها را دونه دونه به مواد اضافه کرده و حسابی مخلوط می کنیم و در نهایت وانیل را هم اضافه کنید.
4. مرحله چهارم
سپس آرد را به تدریج اضافه کرده و با لیسک آرام و دورانی مخلوط می کنیم تا مواد کیک کاملا یکدست شود.
5. مرحله پنجم تهیه کیک خیس با فر
حالا داخل قالب 20سانتی مخصوص کیک را چرب کرده، کاغذ روغنی انداخته و مواد کیک را داخل قالب ریخته سطح آن را صاف کنید و داخل فر گرم شده با 180 درجه سانتی گراد گذاشته و بعد از 20 دقیقه تست پختن انجام دهید اگر دیواره های کیک از قالب فاصله گرفته بود کیک آماده است حالا آن را از فر خارج کرده روی توری برگردانید و اجازه دهید تا خنک شود و با گاناش یا شکلات رنده شده تزیین و نوش جان کنید.
شیرینی توت یا شیرینی توت بادامی یکی از آسان ترین راه های تهیه شیرینی نوروزی می باشد که نیاز به فر ندارد و شما با رنگی کردن آنها به تنهایی می توانید پذیرایی خود را خاص کنید. این شیرینی خوشمزه از پودر بادام تهیه می شوند و به دلیل شکل ظاهری آنها به توت به این نام معروف شده اند. این شیرینی ماندگاری بالایی دارد فقط به خاطر اینکه زود خشک می شود حتما باید در ظرف دربسته نگهداری شود. توت بادامی در قزوین بسیار پر طرفدار است و شما با افزودن اسانس های مختلف می توانید طعم و مزه آنها را نیز تغییر بدهید. اگر دوست دارید یک شیرینی خیلی سریع و راحت را تهیه کنید شیرینی توت بادامی را انتخاب کنید.
ابتدا باید پوست بادام ها را بکنید برای کندن پوست بادام آن ها را داخل یک کاسه ریخته و روی آن آبجوش بریزید و بزارید کنار تا چند دقیقه بماند سپس به راحتی با یک فشار دست پوستش را جدا کنید و روی یک دستمال نخی گذاشته تا آب اضافی آن رفته و خشک شود.
بادام های خشک شده را به همراه پودر قند داخل آسیاب ریخته و دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا کاملا با هم مخلوط و پودر شوند می توانید از پودر شکر دانه ریز هم استفاده کنید.
بادام و پودر قند پودر شده را داخل کاسه ریخته و قاشق قاشق به آن گلاب را اضافه می کنیم تا مانند خمیر نرم در بیاید (گلاب را یکباره نریزید ممکن است خمیر شل شود).
می توانید خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و به هر قسمت رنگ خوراکی بزیند سپس هر کدام را برداشته و مانند توت به آن فرم دهید سپس یک خلال پسته در انتهای آن بزنید و در شکر بغلطانید به همین راحتی شیرینی ما حاضر شد شما می توانید با سبز کردن مانند سیب یا زردآلو این میوه را تهیه کنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید. نوش جان
شیرینی لطیفه یکی از انواع شیرینی های خامه ای خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است. شیرینی لطیفه از دو تکه نان تهیه می شود که بین این دو تکه نان با خامه پر می شود ، احتمالا به دلیل لطافت نان های این شیرینی نامش را لطیفه گذاشته اند.
برای تهیه شیرینی لطیفه خامه ای ابتدا فر را روشن می کنیم و روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.تخم مرغ ها را جداگانه می شکنیم و زرده آن ها را از سفیده کاملا جدا می کنیم و سفیده ها را با همزن خوب می زنیم بطوری که اگر ظرف را برگردانیم سفیده سفت شده باشد و از ظرف بیرون نریزد.بعد نصف شکر را کم کم به سفیده می افزاییم و مجددا با همزن خوب هم می نزیم تا یکدست شود.
سپس زرده تخم مرغ را در کاسه ای می ریزیم و باقی شکر و وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب می زنیم تا مایه کرمی رنگی داشته باشیم.آن وقت مایه سفیده تخم مرغ را به مایه کرمی رنگ اضافه می کنیم و مواد را آرام در یک جهت هم می زنیم. آرد را چند مرتبه الک می کنیم تا نرم شود و بعد با بکینگ پودر مخلوط می کنیم و به مواد تخم مرغ اضافه می کنیم و به همان جهتی که مواد را هم زدیم مجددا در همان جهت مواد را مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی داشته باشیم.
سپس سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه قیف روی کاغذ روغنی به شکل یک دایره می ریزیم و با فاصله از یکدیگر باقی مایه شیرینی را به همین شکل روی کاغذ روغنی می ریزیم و روی آن ها پودر قند می پاشیم و سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه شیرینی ها در فر پخته شوند.
این مورد مهم است که تا پخت کامل شیرینی ها اصلا درب فر را باز نباید بکنیم. زمانیکه شیرینی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی ها کمی خنک شوند و بعد مابین شیرینی ها خامه می زنیم و در ظرف می چینیم و نوش جان کنید.