کوکوی نخود فرنگی با سیب زمینی یکی از کوکو های جدید ایرانی است و بسیار خوشمزه و مغذی می باشد. کوکوی نخود فرنگی را با نخود نوبرانه بهار تهیه می کنند، در فصل های دیگر می توان هم از نخود فریزری و یا کنسروی استفاده کرد. عطر بوی کوکو نخود فرنگی با سیب زمینی هوش از سر می برد و می توان به عنوان یک شام ساده و یا عصرانه تهیه و نوش جان کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کوکو نخود فرنگی با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.
نخود فرنگی | 300 گرم |
سیب زمینی | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
سیر | 3 حبه |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا نخود فرنگی را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه آب و کمی نمک زمان می دهیم تا کاملا مغز پخت شود.
در این فاصله سیب زمینی، پیاز و سیر را پوست می گیریم و رنده ریز می کنیم. بعد آب اضافی این مواد را جدا می کنیم و مواد را داخل کاسه بزرگتری می ریزیم و نخود فرنگی های پخته شده را هم به مواد می افزاییم.
تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته از سلامت تخم مرغ ها مطمئن شدیم؛ نمک، فلفل و زردچوبه به تخم مرغ افزوده و مخلوط می کنیم تا حالت لختگی تخم مرغ از بین برود.
حالا مواد تخم مرغی آماده شده را به مواد کوکو می افزاییم و کاملا مواد را با هم مخلوط می کنیم تا مواد کوکو آماده پخت شود.
تابه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و مواد کوکو آماده شده را بنا به سلیقه تان سرخ کنید تا کاملا برشته و مغز پخت شود. سپس داخل ظرف سرو چیده در کنار سبزیجات و نان تازه نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا
سمبوسه یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در جنوب ایران شهر های خوزستان، هرمزگان، سیستان بلوچستان طبخ می شود. سمبوسه تهیه شده از لایه ای خمیری و مواد میانی که متشکل از مواد مختلفی مانند گوشت، سیب زمینی و انواع سبزیجات می باشد. سمبوسه گوشت و قارچ یکی از پر طرفدار ترین نوع سمبوسه می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم.
گوشت چرخ شده | 200 گرم |
جعفری | 100 گرم |
قارچ | 200 گرم |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نان لواش یا یوفکا | به میزان لازم |
مرحله اول آماده سازی مواد میانی: ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم سپس داخل تابه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا کمی سبک و طلایی شود. حالا کمی نمک، فلفل و زردچوبه می افزاییم تفت می دهیم.
گوشت را به پیاز می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند.
حالا فلفل دلمه ای را نگینی ریز خرد می کنیم و به مخلوط گوشت می افزاییم و درب تابه را می گذاریم تا فلفل دلمه ای ها پخته شوند. سپس قارچ نگینی شده را به مواد گوشتی افزوده و کمی تفت می دهیم تا آب اضافی گوشت تبخیر شود.
رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی تفت می دهیم تا کاملا رب مخلوط شده و رنگ باز کند و در نهایت جعفری را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد گوشتی را از روی حرارت بر داشته و نمک و فلفل آن را اندازه می کنیم.
نان را به شکل طولی با عرض 5 تا 10 سانتی متر برش می دهیم. یک قاشق غذاخوری از مواد گوشتی آماده شده یک سمت نان ریخته و سمبوسه را به شکل مثلثی تا می کنیم (همانند شکل)
داخل تابه دیواره بلندی روغن ریخته و زمان می دهیم تا کاملا گرم شود سپس سمبوسه ها را داخل روغن انداخته و صبر می کنیم تا دو سمت سمبوسه ها کاملا طلایی شود. سپس از داخل روغن خارج کرده روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی سمبوسه گرفته شود. در نهایت داخل ظرف زیبایی چیده و در کنار انواع سس دلخواه نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا
سیب زمینی سوخاری یکی از موارد موجود در سینی های سوخاری و یا مزه می باشد که بسیار خوشمزه و پر طرفدار تر از سیب زمینی سرخ شده معمولی است. سیب زمینی سوخاری را با آغشته کردن به مواد سوخاری و سرخ کردن در روغن شناور تهیه می کنند. اگر گیاه خوار هستید و تمایل به خوردن سوخاری های گیاهی دارید، سیب زمینی سوخاری را از دست ندهید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه سیب زمینی سوخاری پر را به شما آموزش دهیم.
سیب زمینی (3 عدد سیب زمینی متوسط) | 600 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر سوخاری | 1/2 پیمانه |
شیر | 2 قاشق سوپ خوری |
نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: برای تهیه سیب زمینی سوخاری، سیب زمینی ها را پوست گرفته و از طول برش های باریک و بلند به سیب زمینی ها می دهیم. حالا داخل قابلمه مناسبی آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. سپس کمی نمک به آب می افزاییم.
حالا سیب زمینی ها را به آب در حال جوش افزوده و بنا به سایز برش سیب زمینی بین 5 تا 8 دقیقه می پزیم، بعد از گذشت این زمان سیب زمینی را آبکش کرده و آب خنک سیب زمینی ها را می شوییم.
داخل کاسه مناسبی تخم مرغ را ریخته و شیر را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا مایعی یکدست فراهم شود، در نهایت نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن می افزاییم و دوباره مخلوط می کنیم. در ظرف دیگری هم پودر سوخاری را ریخته و آماده می گذاریم.
سیب زمینی ها را داخل مایع تخم مرغی و سپس پودر سوخاری می غلتانیم و داخل سینی می چینیم. (می توانید این مرحله را 2 بار تکرار کنید.) سپس به مدت 30 دقیقه داخل یخچال استراحت می دهیم.
قابلمه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و داخل آن تا نیمه روغن می ریزیم، زمان می دهیم تا کاملا گرم شود. سپس تکه های سیب زمینی را داخل روغن سرخ می کنیم تا کاملا مغز پخت و برشته شوند.
سیب زمینی های سوخاری را بعد از پخت کامل از داخل روغن خارج کرده و روی توری یا دستمال روغن گیر می گذاریم تا کاملا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس داخل ظرف سرو ریخته و در کنار انواع دیپ و سس نوش جان کنید.
کوکو سویا با سیب زمینی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و کاملا گیاهی است که برای گیاه خواران عزیز بسیار مناسب می باشد چون علاوه بر سویا، سبزیجات مفید دیگری هم در این کوکو وجود دارند. کوکو سویا را به عنوان یک ساندویچ بسیار خوشمزه برای تغذیه کودکان و یا یک عصرانه عالی برای یک پیک نیک می توان تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کوکو سویا با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
قارچ | 3 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
سویا | 250 گرم |
جعفری | 50 گرم |
آرد | 2 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا سویا ها را داخل آب به مدت 30 دقیقه خیس می کنیم و بعد از این زمان آبکش کرده و اجازه می دهیم آب اضافی آن خارج شود. پیاز را پوست کنده و رنده می کنیم. سیب زمینی پخته شده را هم پوست کنده و رنده می کنیم. قارچ ها را هم نگینی ریز خرد می کنیم. جعفری شسته و خشک شده را ساطوری می کنیم.
تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته و به آن نمک، فلفل، و زردچوبه را می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم. در نهایت آرد را افزوده و با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود.
حالا به ترتیب، سیب زمینی، سویا، پیاز، جعفری و قارچ را به مواد تخم مرغی می افزاییم و خوب مواد را با هم مخلوط می کنیم.
تابه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و داخل آن روغن می ریزیم، گرم که شد کوکو را دانه ای، داخل قالب و یا یک تکه داخل تابه ریخته و دو سمت آن را با حرارت ملایم می پزیم تا کاملا طلایی و برشته شود.
بعد از پخت کوکو ها را روی دستمال روغن گیر گذاشته تا روغن اضافی آنها خارج شود. سپس داخل ظرف زیبایی چیده در کنار سبزیجات تازه نوش جان کنید.
منبع: سلام دنیا
کتلت عدس یک غذای پر از ویتامین و پروتئین که بسیار خوشمزه و بافتی بسیار جالب دارید می توانید مانند برگر ساندویج کنید و یا می توانید با برنج بخورید و یا نونی و بسیار راحت است. همیشه تهیه کتلت متفاوت کمی برای ما سخته حس می کنیم شاید مزه و طعم آن را دوست نداشته باشید ولی با اطمینان کامل این کتلت عدس را درست کنید همنچین این کتلت برای افراد گیاه خوار نیز بسیار مفید است. عدس یکی از منابع غذایی شناخته شده می باشد که ۹۰۰۰ سال قدمت دارد و انواع مختلفی دارند و بیشتر در کشورهای آسیایی به خصوص هند استفاده می شود. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کتلت عدس با سیب زمینی لذیذ و مقوی بدون گوشت.
عدس را بشورید و با مقداری آب بگذارید تا پخته شود توجه کنید زیاد پخته نشود که له یا پوستش جدا شود بعد از پخت عدس را داخل آبکش ریخته و بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود سپس عدس پخته شده را با کمک آسیاب یا چرخ گوشت خوب له کنید تا خمیری شکل شود.
سیب زمینی را بگذارید تا پخته شود سپس بعد از پخت پوستش را جدا کنید و رنده ریز بزنید و بگذارید داخل یخچال تا کمی خنک شود این کار باعث می شود کتلت روغن کمتری به خود جذب کند، پیاز را هم پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و آبش را گرفته تا باعث وا رفتگی کتلت عدس نشود. سیر را نیز پوست بگیرید و پوره کنید.
داخل یک کاسه عدس چرخ شده را به همراه پیاز و سیر و سیب زمینی و تمام ادویه ها ریخته و هم بزنید و تخم مرغ ها را به همراه ادویه اضافه کنید و هم بزنید و در انتها پودر سوخاری را اضافه کنید.
داخل تابه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس با قاشق مقداری از مواد کتلت را برداشته و داخل روغن بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید یک طرف کتلت عدس که سرخ شود طرف دیگر را نیز سرخ کنید و یا می توانید کمی دست های خود را مرطوب کنید و با دست از مواد برداشته و شکل دهید و داخل روغن داغ سرخ کنید بعد از سرخ شدن کتلت عدس را روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی آن گرفته شود. کتلت عدس ما حاضر است نوش جان
منبع : پارسی دی