آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی با سیب زمینی خوشمزه و ساده بدون گوشت

کوکوی نخود فرنگی با سیب زمینی یکی از کوکو های جدید ایرانی است و بسیار خوشمزه و مغذی می باشد. کوکوی نخود فرنگی را با نخود نوبرانه بهار تهیه می کنند، در فصل های دیگر می توان هم از نخود فریزری و یا کنسروی استفاده کرد. عطر بوی کوکو نخود فرنگی با سیب زمینی هوش از سر می برد و می توان به عنوان یک شام ساده و یا عصرانه تهیه و نوش جان کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کوکو نخود فرنگی با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کوکوی نخود فرنگی با سیب زمینی خوشمزه و گیاهی برای 4 نفر

نخود فرنگی300 گرم
سیب زمینی4 عدد
پیاز1 عدد
تخم مرغ3 عدد
سیر3 حبه
نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی خوشمزه با سیب زمینی و بدون گوشت

دستور پخت کوکوی نخود فرنگی با سیب زمینی خوشمزه و گیاهی برای 4 نفر


طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی و سیب زمینی

مرحله اول: ابتدا نخود فرنگی را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه آب و کمی نمک زمان می دهیم تا کاملا مغز پخت شود.

مرحله دوم: آماده سازی سیب زمینی

در این فاصله سیب زمینی، پیاز و سیر را پوست می گیریم و رنده ریز می کنیم. بعد آب اضافی این مواد را جدا می کنیم و مواد را داخل کاسه بزرگتری می ریزیم و نخود فرنگی های پخته شده را هم به مواد می افزاییم.


مرحله سوم: آماده سازی مواد تخم مرغی

تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته از سلامت تخم مرغ ها مطمئن شدیم؛ نمک، فلفل و زردچوبه به تخم مرغ افزوده و مخلوط می کنیم تا حالت لختگی تخم مرغ از بین برود.


مرحله چهارم: افزودن مواد تخم مرغی

حالا مواد تخم مرغی آماده شده را به مواد کوکو می افزاییم و کاملا مواد را با هم مخلوط می کنیم تا مواد کوکو آماده پخت شود.


مرحله آخر: پخت کوکو نخود فرنگی و سیب زمینی

تابه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و مواد کوکو آماده شده را بنا به سلیقه تان سرخ کنید تا کاملا برشته و مغز پخت شود. سپس داخل ظرف سرو چیده در کنار سبزیجات و نان تازه نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه کوکو نخود فرنگی گیاهی بدون گوشت

  • اگر از کنسرو نخود استفاده کردید انجام مرحله اول و پخت نخود لازم نیست.
  • اگر طعم سیر را نمی پسندید، می توانید آن را حذف کنید.

منبع: سایت سلام دنیا 

طرز تهیه سمبوسه گوشت چرخ کرده و قارچ خوشمزه و اصل جنوب با خمیر یوفکا یا نان لواش

سمبوسه یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در جنوب ایران شهر های خوزستان، هرمزگان، سیستان بلوچستان طبخ می شود. سمبوسه تهیه شده از لایه ای خمیری و مواد میانی  که متشکل از مواد مختلفی مانند گوشت، سیب زمینی و انواع سبزیجات می باشد. سمبوسه گوشت و قارچ یکی از پر طرفدار ترین نوع سمبوسه می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای سمبوسه گوشت چرخ کرده و قارچ خوشمزه 


گوشت چرخ شده200 گرم
جعفری100 گرم
قارچ200 گرم
فلفل دلمه ای2 عدد
پیاز1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
روغنبه میزان لازم
نان لواش یا یوفکابه میزان لازم


طرز تهیه سمبوسه خانگی با گوشت و قارچ


دستور پخت سمبوسه گوشت چرخ کرده و قارچ خوشمزه و طرز پیچیدن سمبوسه


طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ خانگی خوشمزه

مرحله اول آماده سازی مواد میانی: ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم سپس داخل تابه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا کمی سبک و طلایی شود. حالا کمی نمک، فلفل و زردچوبه می افزاییم تفت می دهیم.


مرحله دوم: افزودن گوشت

گوشت را به پیاز می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند.


مرحله سوم: افزودن فلفل دلمه ای

حالا فلفل دلمه ای را نگینی ریز خرد می کنیم و به مخلوط گوشت می افزاییم و درب تابه را می گذاریم تا فلفل دلمه ای ها پخته شوند. سپس قارچ نگینی شده را به مواد گوشتی افزوده و کمی تفت می دهیم تا آب اضافی گوشت تبخیر شود.


مرحله چهارم: افزودن جعفری و رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی تفت می دهیم تا کاملا رب مخلوط شده و رنگ باز کند و در نهایت جعفری را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد گوشتی را از روی حرارت بر داشته و نمک و فلفل آن را اندازه می کنیم.


مرحله پنجم: طرز پیچیدن سمبوسه ها

نان را به شکل طولی با عرض 5 تا 10 سانتی متر برش می دهیم. یک قاشق غذاخوری از مواد گوشتی آماده شده یک سمت نان ریخته و سمبوسه را به شکل مثلثی تا می کنیم (همانند شکل)

مرحله آخر: پخت سمبوسه

داخل تابه دیواره بلندی روغن ریخته و زمان می دهیم تا کاملا گرم شود سپس سمبوسه ها را داخل روغن انداخته و صبر می کنیم تا دو سمت سمبوسه ها کاملا طلایی شود. سپس از داخل روغن خارج کرده روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی سمبوسه گرفته شود. در نهایت داخل ظرف زیبایی چیده و در کنار انواع سس دلخواه نوش جان کنید.


منبع: سایت سلام دنیا

طرز تهیه تهیه سیب زمینی سوخاری خوشمزه و ساده فست فودی در خانه

سیب زمینی سوخاری یکی از موارد موجود در سینی های سوخاری و یا مزه می باشد که بسیار خوشمزه و پر طرفدار تر از سیب زمینی سرخ شده معمولی است. سیب زمینی سوخاری را با آغشته کردن به مواد سوخاری و سرخ کردن در روغن شناور تهیه می کنند. اگر گیاه خوار هستید و تمایل به خوردن سوخاری های گیاهی دارید، سیب زمینی سوخاری را از دست ندهید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه سیب زمینی سوخاری پر را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای سیب زمینی سوخاری خانگی خوشمزه و ساده پفکی برای 4 نفر

سیب زمینی (3 عدد سیب زمینی متوسط)600 گرم
تخم مرغ2 عدد
پودر سوخاری1/2 پیمانه
شیر2 قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل، پودر سیر و آویشنبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه سیب زمینی سوخاری خانگی خوشمزه و مخصوص رستورانی


دستور پخت سیب زمینی سوخاری خانگی خوشمزه و ساده پفکی برای 4 نفر


طرز تهیه سیب زمینی سوخاری خانگی خوشمزه رستورانی

مرحله اول: برای تهیه سیب زمینی سوخاری، سیب زمینی ها را پوست گرفته و از طول برش های باریک و بلند به سیب زمینی ها می دهیم. حالا داخل قابلمه مناسبی آب ریخته و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. سپس کمی نمک به آب می افزاییم.

مرحله دوم: افزودن سیب زمینی ها

حالا سیب زمینی ها را به آب در حال جوش افزوده و بنا به سایز برش سیب زمینی بین 5 تا 8 دقیقه می پزیم، بعد از گذشت این زمان سیب زمینی را آبکش کرده و آب خنک سیب زمینی ها را می شوییم.


مرحله سوم: آماده سازی مواد سوخاری

داخل کاسه مناسبی تخم مرغ را ریخته و شیر را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا مایعی یکدست فراهم شود، در نهایت نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن می افزاییم و دوباره مخلوط می کنیم. در ظرف دیگری هم پودر سوخاری را ریخته و آماده می گذاریم.


مرحله چهارم: آغشته کردن سیب زمینی ها به مواد

سیب زمینی ها را داخل مایع تخم مرغی و سپس پودر سوخاری می غلتانیم و داخل سینی می چینیم. (می توانید این مرحله را 2 بار تکرار کنید.) سپس به مدت 30 دقیقه داخل یخچال استراحت می دهیم.


مرحله پنجم: سرخ کردن در روغن

قابلمه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و داخل آن تا نیمه روغن می ریزیم، زمان می دهیم تا کاملا گرم شود. سپس تکه های سیب زمینی را داخل روغن سرخ می کنیم تا کاملا مغز پخت و برشته شوند.


مرحله آخر: سرو سیب زمینی سوخاری

سیب زمینی های سوخاری را بعد از پخت کامل از داخل روغن خارج کرده و روی توری یا دستمال روغن گیر می گذاریم تا کاملا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس داخل ظرف سرو ریخته و در کنار انواع دیپ و سس نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه سیب زمینی سوخاری ساده فست فودی

  • بهتر است برای اینکه برش های یکسان داشته باشید از سیب زمینی های بیضی و کشیده استفاده کنید.
  • می توانید پودر نان خانگی را جایگزین پودر سوخاری کنید ولی فراموش نکنید که به آن ادویه و نمک بیفزایید.


طرز تهیه کوکوی سویا با سیب زمینی و قارچ خوشمزه و ساده برای 4 نفر

کوکو سویا با سیب زمینی یکی از غذا های بسیار خوشمزه و کاملا گیاهی است که برای گیاه خواران عزیز بسیار مناسب می باشد چون علاوه بر سویا، سبزیجات مفید دیگری هم در این کوکو وجود دارند. کوکو سویا را به عنوان یک ساندویچ بسیار خوشمزه برای تغذیه کودکان و یا یک عصرانه عالی برای یک پیک نیک می توان تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کوکو سویا با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کوکو سویا با سیب زمینی مرحله به مرحله برای 4 نفر

پیاز1 عدد
تخم مرغ3 عدد
قارچ3 عدد
سیب زمینی1 عدد
سویا250 گرم
جعفری50 گرم
آرد2 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه کوکوی سویا رژیمی خوشمزه با سیب زمینی و قارچ


دستور پخت کوکو سویا با سیب زمینی  و قارچ خوشمزه و ساده مرحله به مرحله برای 4 نفر


طرز تهیه کوکو سویا با سیب زمینی و قارچ خوشمزه

مرحله اول: ابتدا سویا ها را داخل آب به مدت 30 دقیقه خیس می کنیم و بعد از این زمان آبکش کرده و اجازه می دهیم آب اضافی آن خارج شود. پیاز را پوست کنده و رنده می کنیم. سیب زمینی پخته شده را هم پوست کنده و رنده می کنیم. قارچ ها را هم نگینی ریز خرد می کنیم. جعفری شسته و خشک شده را ساطوری می کنیم.

مرحله دوم: آماده سازی مواد کوکو

تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته و به آن نمک، فلفل، و زردچوبه را می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم. در نهایت آرد را افزوده و با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود.


مرحله سوم: افزودن مواد آماده شده

حالا به ترتیب، سیب زمینی، سویا، پیاز، جعفری و قارچ را به مواد تخم مرغی می افزاییم و خوب مواد را با هم مخلوط می کنیم.


مرحله چهارم: پخت کوکو

تابه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و داخل آن روغن می ریزیم، گرم که شد کوکو را دانه ای، داخل قالب و یا یک تکه داخل تابه ریخته و دو سمت آن را با حرارت ملایم می پزیم تا کاملا طلایی و برشته شود.


مرحله آخر: سرو کوکو سویا و سیب زمینی

بعد از پخت کوکو ها را روی دستمال روغن گیر گذاشته تا روغن اضافی آنها خارج شود. سپس داخل ظرف زیبایی چیده در کنار سبزیجات تازه نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه کوکو سویا خانگی و رژیمی با سیب زمینی 

  • اگر مواد کوکو دارای قوام کافی به واسطه سیب زمینی بود، آرد را حذف کنید.
  • می توانید آرد سوخاری یا پودر نان را جایگزین آرد سفید کنید.

منبع:   سلام دنیا

طرز تهیه کتلت عدس با سیب زمینی لذیذ و مقوی بدون گوشت

کتلت عدس یک غذای پر از ویتامین و پروتئین که بسیار خوشمزه و بافتی بسیار جالب دارید می توانید مانند برگر ساندویج کنید و یا می توانید با برنج بخورید و یا نونی و بسیار راحت است. همیشه تهیه کتلت متفاوت کمی برای ما سخته حس می کنیم شاید مزه و طعم آن را دوست نداشته باشید ولی با اطمینان کامل این کتلت عدس را درست کنید همنچین این کتلت برای افراد گیاه خوار نیز بسیار مفید است. عدس یکی از منابع غذایی شناخته شده می باشد که ۹۰۰۰ سال قدمت دارد و انواع مختلفی دارند و بیشتر در کشورهای آسیایی به خصوص هند استفاده می شود. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کتلت عدس  با سیب زمینی لذیذ و مقوی بدون گوشت.

مواد لازم برای تهیه کتلت عدس

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • عدس ریز ۳/۴ لیوان
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • آرد سوخاری ۳ ق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه کتلت عدس

طرز تهیه کتلت عدس و سیب زمینی ساده بدون گوشت

مرحله اول : پخت عدس

عدس را بشورید و با مقداری آب بگذارید تا پخته شود توجه کنید زیاد پخته نشود که له یا پوستش جدا شود بعد از پخت عدس را داخل آبکش ریخته و بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود سپس عدس پخته شده را با کمک آسیاب یا چرخ گوشت خوب له کنید تا خمیری شکل شود.

 

مرحله دوم :آماده سازی سیب زمینی و پیاز

سیب زمینی را بگذارید تا پخته شود سپس بعد از پخت پوستش را جدا کنید و رنده ریز بزنید و بگذارید داخل یخچال تا کمی خنک شود این کار باعث می شود کتلت روغن کمتری به خود جذب کند، پیاز را هم پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و آبش را گرفته تا باعث وا رفتگی کتلت عدس نشود. سیر را نیز پوست بگیرید و پوره کنید.

 

مرحله سوم : تهیه مایه کتلت عدس

داخل یک کاسه عدس چرخ شده را به همراه پیاز و سیر و سیب زمینی و تمام ادویه ها ریخته و هم بزنید و تخم مرغ ها را به همراه ادویه اضافه کنید و هم بزنید و در انتها پودر سوخاری را اضافه کنید.

 

مرحله چهارم : سرخ کردن کتلت عدس

داخل تابه مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس با قاشق مقداری از مواد کتلت را برداشته و داخل روغن بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید یک طرف کتلت عدس که سرخ شود طرف دیگر را نیز سرخ کنید و یا می توانید کمی دست های خود را مرطوب کنید و با دست از مواد برداشته و شکل دهید و داخل روغن داغ سرخ کنید بعد از سرخ شدن کتلت عدس را روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی آن گرفته شود. کتلت عدس ما حاضر است نوش جان

نکات کلیدی در تهیه کتلت عدس با سیب زمینی

  1. اگر دید کتلت وا می رود میزان تخم مرغ کم بوده یک تخم مرغ دیگر اضافه کنید به همراه کمی آرد اضافه کنید.
  2. می توانید کمی جعفری هم اضافه کنید.
  3. اگر عدس ها زیاد پخته شدن احتمال وا رفتن کتلت عدس هست.
  4. با این مقدار حدود ۱۲ عدد کتلت عدس خواهید داشت.

منبع : پارسی دی