سمبوسه یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بیشتر در جنوب ایران شهر های خوزستان، هرمزگان، سیستان بلوچستان طبخ می شود. سمبوسه تهیه شده از لایه ای خمیری و مواد میانی که متشکل از مواد مختلفی مانند گوشت، سیب زمینی و انواع سبزیجات می باشد. سمبوسه گوشت و قارچ یکی از پر طرفدار ترین نوع سمبوسه می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه سمبوسه گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم.
گوشت چرخ شده | 200 گرم |
جعفری | 100 گرم |
قارچ | 200 گرم |
فلفل دلمه ای | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نان لواش یا یوفکا | به میزان لازم |
مرحله اول آماده سازی مواد میانی: ابتدا پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم سپس داخل تابه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا کمی سبک و طلایی شود. حالا کمی نمک، فلفل و زردچوبه می افزاییم تفت می دهیم.
گوشت را به پیاز می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا رنگ گوشت تغییر کند.
حالا فلفل دلمه ای را نگینی ریز خرد می کنیم و به مخلوط گوشت می افزاییم و درب تابه را می گذاریم تا فلفل دلمه ای ها پخته شوند. سپس قارچ نگینی شده را به مواد گوشتی افزوده و کمی تفت می دهیم تا آب اضافی گوشت تبخیر شود.
رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی تفت می دهیم تا کاملا رب مخلوط شده و رنگ باز کند و در نهایت جعفری را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد گوشتی را از روی حرارت بر داشته و نمک و فلفل آن را اندازه می کنیم.
نان را به شکل طولی با عرض 5 تا 10 سانتی متر برش می دهیم. یک قاشق غذاخوری از مواد گوشتی آماده شده یک سمت نان ریخته و سمبوسه را به شکل مثلثی تا می کنیم (همانند شکل)
داخل تابه دیواره بلندی روغن ریخته و زمان می دهیم تا کاملا گرم شود سپس سمبوسه ها را داخل روغن انداخته و صبر می کنیم تا دو سمت سمبوسه ها کاملا طلایی شود. سپس از داخل روغن خارج کرده روی دستمال روغن گیر قرار داده تا روغن اضافی سمبوسه گرفته شود. در نهایت داخل ظرف زیبایی چیده و در کنار انواع سس دلخواه نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا