خرفه از دسته گیاهان پهن برگ می باشد که دارای خواص غذایی فراوان و غیر قابل شمارشی از جمله جلوگیری کننده از میگرن، بند آورنده خون و تقویت دستگاه گوارش می باشد. دانه خرفه در شیرینی پزی کاربرد دارد. ترشی خرفه خیلی ساده و در زمان کمی تهیه می شود که این ترشی در ایران تهیه شده و بسیار پرطرفدار است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ترشی خرفه را به شما آموزش دهیم.
خرفه | 1 کیلوگرم |
سیر | 10 حبه |
فلفل تند | 3 عدد |
پودر گلپر | 1 قاشق غذا خوری |
سرکه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا خرفه ها را پاک کرده و می شوییم. بعد کمی خرفه ها را برش می دهیم. حالا قابلمه ای را از آب پر کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید. سپس خرفه ها را داخل آب جوش ریخته و بعد از 2 دقیقه خرفه ها را با آب یخ آبکشی می کنیم.
سیر ها را پوست گرفته و رنده ریز می کنیم، حالا خرفه، سیر، گلپر و نمک را داخل کاسه مناسبی ریخته و مخلوط می کنیم تا نمک و گلپر با کل مواد مخلوط شوند.
مواد آماده شده را داخل شیشه مناسبی ریخته ، فلفل را نیز لابه لا آن گذاشته و تا جایی که روی مواد کاملا پوشیده شود، سرکه می ریزیم و درب شیشه را می بندیم.
درب شیشه ترشی را می بندیم و به مدت 1 هفته در دمای آشپزخانه نگهداری می کنیم تا آماده مصرف شود. سپس ترشی را به یخچال منتقل کرده نگهداری و نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا