آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه یارمه پلو خوشمزه و محلی بدون گوشت با گوجه فرنگی و ماش

یارمه پلو از اون دسته غذا هایی است که بسیار مقوی بوده و در شهرهای مختلفی از جمله قم و مرکزی و لنگرود طبخ می شود. یارمه پلو غذایی بسیار کامل بوده که می توانید به تنهای مصرف کنید و اگر تمایل داشتید به همراه گوشت قلقلی یا فیله مرغ نیز میل کنید. یارمه سرشار از ویتامین D و A می باشد و غذای مفید برای زنان باردار است و همچنین مناسب افرادی که در رژیم هستند نیز می باشد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه یارمه پلو خوشمزه و محلی بدون گوشت با گوجه فرنگی و ماش.

مواد لازم برای تهیه یارمه پلو محلی

  • برنج ۳ پیمانه
  • یارمه ۲ پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • فلفل دلمه ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه یارمه پلو


طرز تهیه یارمه پلو بدون گوشت با گوجه فرنگی و ماش

مرحله اول : آماده سازی یارمه

ابتدا یارمه و ماش را از شب قبل خیس کنید و سپس آبکش کرده داخل قابلمه جداگانه ریخته و هر کدام را بگذارید تا خوب پخته و نرم شود.

 

مرحله دوم : آماده سازی مواد میانی

پیاز را شسته و نگینی ریز خرد کنید سپس داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را با کمی زردچوبه اضافه می کنیم تا سبک و طلایی شود سپس سیر را رنده و اضافه کرده تا عطر سیر خارج شود سپس فلفل دلمه رنگی یا ساده را خرد کرده و اضافه می کنیم کمی که تفت خورد گوجه فرنگی ها را که از قبل با کمک غذاساز یا رنده پوره کردید را به همراه یارمه و ماش پخته شده اضافه کرده و اجازه می دهید تا آب گوجه کشیده شود و موادمون خوش رنگ شود. سپس در انتها مقداری زعفران و کمی نمک و فلفل سیاه افزوده و از روی حرارت بر میداریم.

 

مرحله سوم : دم گذاشتن یارمه پلو

ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با مقداری نمک خیس کرده سپس روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد برنج را کمی زودتر آبکش می کنیم تا به خاطر گوجه فرنگی ها شفته نشود سپس کف قابلمه را کمی روغن ریخته و ته دیگ دلخواه را می گذاریم سپس یک لایه برنج و مقداری از مواد یارمه ریخته و خوب مخلوط کرده تا برنج و مواد یارمه تمام شود. در انتهای پخت کمی روغن روی برنج ریخته و در انتها برنج را داخل کاسه ای ریخته و با کفگیر خوب فشرده می کنیم تا بصورت قالبی دربیاید. نوش جان


نکات کلیدی در تهیه یارمه پلو خوشمزه و محلی

  • انواع سبزیجات را می توانید به یارمه پلو اضافه کنید.
  • می توانید بجای پوره گوجه از رب استفاده کنید.
  • از گوشت چرخ کرده نیز می توان در مواد یارمه استفاده کرد.
  • یارمه پلو را می توانید با انواع خورشت ها نیز سرو نمایید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه خیارشور سرکه ای ترد و خوشمزه به روش صنعتی در خانه

خیار شور یکی از خوشمزه و پر طرفدار ترین چاشنی  کنار غذا است که هم به صورت بازاری آن وجود دارد و هم اینکه بانوان عزیز در منزل آن را تهیه می کنند. خیار شور نه تنها در کنار خیلی از غذا ها به عنوان چاشنی قرار می گیرد بلکه داخل خیلی از غذا ها کاربرد دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خیار شور خانگی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای خیار شور

  • خیار    2 کیلوگرم
  • ترخون    500 گرم
  • سرکه سفید    1/2 لیوان
  • آب    16 لیوان
  • نمک    1/2 لیوان
  • سیر    1 بوته
  • فلفل سبز تند    به میزان لازم

طرز تهیه خیارشور خانگی

دستور پخت خیار شور خانگی خوشمزه به روش صنعتی

1. طرز تهیه خیار شور خانگی خوشمزه بازاری

مرحله اول آماده سازی خیار ها: ابتدا خیار، سبزی، سیر و فلفل را پاک کرده و می شوییم و روی یک حوله می گذاریم تا کاملا خشک شوند.


2. مرحله دوم: آماده سازی آب نمک خیار شور

نمک و آب را اندازه گیری می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت گذاشته اجازه می دهیم تا به جوش آید بعد از روی حرارت برداشته و سرکه را به آن می افزاییم.


3. مرحله سوم: تهیه خیار شور

حالا خیار، سیر، فلفل و ترخون را به شکل لایه ای داخل شیشه مناسبی چیده و آماده می کنیم.


4. مرحله چهارم: افزودن آب نمک

حالا روی خیار‌ ها را با آب نمک آماده شده می پوشانیم و بلافاصله درب شیشه را می بندیم تا به کمک حرارت آب نمک درب شیشه خیار شور خوب کیپ شود.


5. مرحله آخر: تهیه خیار شور

خیار شور را بعد از اینکه از حرارت افتاد داخل یخچال بگذارید و بعد از یک هفته می توانید این خیار شور خوشمزه را نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه خیار شور بازاری در منزل

  • برای اینکه خیار شور با کیفیت و ترد تری داشته باشید مهم است که از خیار های بوته ای برای تهیه خیار شور استفاده کنید.

  • قبل از اینکه خیار ها را داخل شیشه بگذارید با یک خلال دندان چند حفره روی خیار ها ایجاد کنید.

منبع: salamdonya

طرز تهیه نرگسی اسفناج ساده و خوشمزه در خانه با اسفناج تازه

نرگسی اسفناج یکی از غذا های مقویی و اصیل ایرانی و غذای محلی شمال کشور می باشد که در کمترین زمان ممکن تهیه می شود. از این غذا می توان به عنوان منبع ویتامین نام برد. اسفناج فواید بسیاری برای بدن دارد از جمله: درمان اکنه، مفید برای سوزش معده، سلامت قلب، رشد مو، درمان کم خوابی، دارای خواص ضد سرطانی کمی از خواص این گیاه هستند که ذکر کردیم. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه نرگسی اسفناج را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای نرگسی اسفناج

  • اسفناج تازه 400 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • تخم مرغ 4 عدد
  • سیر 4 حبه
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه نرگسی اسفناج | سلام دنیا


دستور پخت نرگسی اسفناج ساده و خوشمزه


1. طرز تهیه نرگسی اسفناج خوشمزه و ساده


مرحله اول آماده سازی مواد اولیه: ابتدا اسفناج ها را پاک کرده بشویید و به تکه های کوچکتری برش دهید. پیاز ها را به شکل خلالی برش دهید. سیر را پوست گرفته و رنده ریز کنید.


2. مرحله دوم: پخت اسفناج


اسفناج را داخل قابلمه مناسبی ریخته و 1 استکان آب به آن افزوده و روی حرارت قرار می دهیم تا خوب پخته شود و در نهایت آبی در قابلمه باقی نماند.



3. مرحله سوم تهیه نرگسی: تفت دادن پیاز و سیر


داخل تابه مناسبی روغن ریخته و پیاز و سیر را داخل تابه کاملا سرخ می کنیم تا پیاز ها طلایی شوند. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و اسفناج را به پیاز داغ افزوده و خوب تفت می دهیم.


4. مرحله چهارم: افزودن تخم مرغ


حالا 3 عدد از تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته و خوب مخلوط می کنیم کمی نمک و فلفل می زنیم و به اسفناج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا تخم مرغ کاملا پخته شود.


5. مرحله آخر: سرو نرگسی اسفناج


داخل تابه ای یک عدد تخم مرغ باقی مانده را داخل کاتر زیبایی سرخ کرده و بعد از اینکه نرگسی را داخل ظرف زیبایی ریختیم با تخم مرغ سرخ شده تزئین و در کنار نان تازه نوش جان کنید.



نکات مهم و فوت و فن تهیه نرگسی اسفناج با پیاز داغ

  • اسفناج را بشویید و ضد عفونی کنید بعد از اینکه آب اضافی آن خارج شد اسفناج را خرد کنید.
  • پیازی که برای نرگسی اسفناج تهیه می کنید باید پیاز عسلی باشد.


منبع: سایت سلام دنیا

طرز تهیه کله پاچه طباخی ساده خانگی و خوشمزه به روش بازاری

کله پاچه یکی از غذا های محبوب ما ایرانی ها می باشد که سالیان طولانی است که طبخ و مصرف می شود. کله پاچه تشکیل شده از گوش، بنا گوش، زبان، مغز، گوشت صورت و پاچه ها است. طبخ این غذای خوشمزه و اصیل مانند دیزی بوده و زمان بر می باشد، اما اجزای کله پاچه سرشار از ویتامین B، روی و آهن هستند. پروئتین موجود در کله پاچه برای ترمیم بافت بدن بسیار مفید است. این غذای خوشمزه معمولا در وعده صبح سرو می شود زیرا دستگاه گوارش زمان کافی برای هضم آن را در طول روز داشته باشد و انرژی زیاد آن در بدن مصرف شود و مشکلی برای بدن ایجاد نکند. برای خرید کله پاچه خام حتما از مراکز معتبر که مهر وزارت بهداشت داشته باشند و تاریخ تولید در بسته بندی ها درج شده باشد استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کله پاچه طباخی ساده خانگی و خوشمزه به روش بازاری.

مواد لازم برای تهیه کله پاچه صباخی

کله پاچه1 دست
پیاز4 عدد
سیر4 حبه
آبلیمو یا سرکه سفید5 ق غذا خوری
چوب دارچین 1 عدد
نمک، فلفل، زنجبیل، دارچین،زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه کله پاچه

طرز تهیه کله پاچه ساده خانگی به روش بازاری

مرحله اول ( روسوز کردن کله )

اولین مرحله روسوز کردن کله پاچه می باشد حتی اگه ظاهری تمیز به نظر بیاد ممکن است موهای ریزی داشته باشد که با سوزاندن آن ها از بین برود، از طرفی روسوز کردن در طعم و مزه این غذا نیز تاثیر دارد و باعث خوشمزه تر شدن این غذا می شود. کله را از قسمت کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود و قسمت بینی را کامل ببرید و چاک کنار آنها را بکشید و تمیز بشورید تا خون آبه های آن کاملا شسته و تمیز شود.

مرحله دوم ( شستن کله پاچه )

در یک قابلمه بزرگ در حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرید و زمان دهید تا آب به جوش بیاد پس از جوشیدن آب کله را در قابلمه می گذاریم تا چند دقیقه جوش بخورد وقتی کله پاچه جوش خورد آن را آبکشی کرده و دوباره تمیز بشویید.

مرحله سوم ( طبخ کله پاچه )

در یک قابلمه بزرگ و یا زودپز پیاز و سیر را نگینی درشت خرد کنید و با مقداری روغن کمی تفت بدهید سپس چوب دارچین و زردچوبه و زنجبیل و سرکه یا آبلیمو را اضافه کنید و کله را داخل قابلمه قرار بدهید و روش آب بریزید به طوری که آب روی کله را بپوشاند سپس در قابلمه را گذاشته تا به جوش بیاد در حین جوشیدن کف روی کله پاچه را می گیریم وقتی آب جوش آمد حرارت را کم کرده و می گذاریم بمدت 6 الی 7 ساعت کله خوب مغز پخت شود. 1 ساعت مانده به پایان پخت نمک را اضافه می کنیم.

مرحله آخر

وقتی کله پاچه پخت آن را از قابلمه خارج می کنیم و آب کله را از صافی رد کرده تا زلال شود سپس آب کله را مجدد به قابلمه بر می گردانیم. برای تهیه سس مخصوص کله پاچه روغنی که روی قابلمه جمع شده را با ملاقه جدا می کنیم ( در حد 2 ملاقه ) داخل تابه ریخته و تابه را روی حرارت می گذاریم سپس به آن پودر دارچین اضافه کرده و خوب هم بزنید و برای چند دقیقه صبر کنید تا به جوش بیاد.

کله پاچه را در ظرف کشیده و چند قاشق سس روی آن بریزید و آب کله را در کاسه ریخته و باز مجدد چند قاشق دیگر سس روی آب کله می ریزیم و با آبلیمو تازه و سنگک میل نمایید. نوش جان

نکات و فوت و فن های کله پاچه ساده خانگی

  • برای پخت سریعتر می توانید چند قاشق غذا خوری بلغور یا جو به آب کله اضافه کنید.
  • در هنگام خوردن مغز یک عدد غده به اندازه عدس داخل مغز می باشد آن را خارج کرده و نخورید.
  • نمک را حتما انتهای پخت اضافه کنید وگرنه کله دیرپز می شود.
  • برای لعاب بیشتر از 1/4 پیمانه نخود نیز می توانید استفاده کنید.

منبع : آشمزی

طرز تهیه خورش مسما بادمجان با مرغ زعفرانی و رب گوجه فرنگی خوشمزه و مجلسی

مسما بادمجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. مسما بادمجان هم با گوشت خورشتی و هم با مرغ قابل تهیه و در دو حالت هم بسیار خوشمزه می شود. مسما بادمجان را در روزهای گرم تابستان بدون گوشت و مرغ هم تهیه می شود که گزینه بسیار مناسبی برای گیاه خواران عزیز است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه مسما بادمجان را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای مسمای بادمجان

  • بادمجان قلمی 4 عدد
  • مرغ 4 تکه
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • پیاز درشت 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
  • غوره بیدانه 4 قاشق غذا خوری
  • زعفران دم شده 2 قاشق غذا خوری
  • پودر دارچین و پودر هل به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم
  • نمک، فلفل،زرد چوبه به میزان لازم
طرز تهیه مسمای بادمجان

دستور پخت مسمای بادمجان

1. طرز تهیه خورشت مسما بادمجان مجلسی با مرغ

مرحله اول آماده سازی بادمجان: ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و برش طولی می دهیم و در روغن داغ سرخ کرده و آماده می گذاریم.

2. مرحله دوم: تهیه مسما بادمجان

داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت می دهیم تا پیاز کاملا طلایی شود.
3. مرحله سوم: افزودن مرغ
حالا تکه های مرغ را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه به پیاز افزوده و خوب تفت می دهیم تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس 2 لیوان آب جوشیده به مرغ افزوده و اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته شود.

4. مرحله چهارم: افزودن بادمجان ها

در این مرحله مرغ تقریبا پخته شده است باید غوره را به همراه بادمجان های سرخ شده به خورشت بیفزاییم و اجازه دهیم تا خورش جا بیوفتد.

5. مرحله پنجم: افزودن گوجه

گوجه ها راحلقه کرده و داخل تابه کوچکی آنها را سرخ می کنیم و در 10 دقیقه آخر پخت خورشت به همراه پودر هل، دارچین و زعفران به خورشت می افزاییم.

6. مرحله آخر: سرو خورش مسما بادمجان

مسما بادمجان در نهایت پخت باید کم آب و غلیظ باشد. حالا با احتیاط بادمجان، گوجه و مرغ را به شکل منظمی داخل ظرف سرو چیده و در نهایت از آب خورشت روی آنها بریزید و در کنار برنج ایرانی نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه مسما بادمجان

  • توجه داشته باشید که بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن 30 دقیقه در آب نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود بعد آبکشی کرده و داخل روغن سرخ کنید.
  • می توانید رب را از ین غذا حذف کرده و فقط با زعفران این خورشت را تهیه کنید.