آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه کیک دو رنگ زبرا اسفنجی شکلاتی و ساده خوشمزه با ماست

کیک دو رنگ یا کیک زبرا از کیک های ساده می باشد که تهیه آن بسیار ساده است به شرطی که یک سری نکات در آن رعایت شود. حتما تمام مواد کیک را از قبل از یخچال خارج کنید این کار باعث می شود کیک شما پف خوبی کند. اگر یکباره تخم مرغ سرد را از یخچال خارج کنید و داخل کیک بزنید کیک پف خوبی نمی کند و همچنین مواد را طبق اولویت در دستور اضافه کنید و فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک دو رنگ زبرا اسفنجی شکلاتی و ساده خوشمزه با ماست.

مواد لازم برای پخت کیک دو رنگ شکلاتی و ساده

تخم مرغ۴ عدد
آرد۲ پیمانه + ۳ ق غذا خوری
ماست۳/۴ پیمانه
پودر کاکائو۳ ق غذا خوری
گردو۱/۲ پیمانه
شکر۱ پیمانه
روغن مایع۱/۲ پیمانه
وانیل۱/۴ پیمانه
بیکینگ پودر۱ ق غذا خوری

طرز تهیه کیک دو رنگ گردویی

طرز تهیه کیک دو رنگ زبرا اسفنجی با ماست

مرحله اول ( آماده سازی مواد کیک دو رنگ )

ابتدا مواد را از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شوند.

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید تا سبک شود.

مرحله دوم ( آماده سازی مواد کیک )

تخم مرغ ها را داخل کاسه بشکنید سپس شکر و وانیل را اضافه کنید و با تندترین دور همزن بمدت ۷ دقیقه خوب بزنید تا سفید رنگ و کشدار شود (این مرحله تاثیر زیادی روی پف کیک دارد زمان همزدن تخم مرغ را کمتر نکنید) سپس ماست و روغن مایع را به ترتیب اضافه کنید و با افزودن هر کدام ۱ دقیقه هم بزنید.

مرحله سوم ( اضافه کردن آرد )

۲ پیمانه آرد را که با بیکینگ پودر مخلوط کرده بودید طی ۳ مرحله به مواد کیک اضافه کنید و هم بزنید (در حد مخلوط شدن کافی می باشد).

مواد کیک را به دو قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت ۳ ق غذا خوری آرد و به قسمت دیگر ۳ ق غذا خوری پودر کاکائو اضافه کنید به قسمت کاکائویی گردو را که از قبل به اندازه دلخواه خرد کردید اضافه کنید و آرام هم بزنید.

مرحله چهارم ( پخت )

قالبی به قطر ۲۲- ۲۳ سانت را چرب کرده و سپس اول مواد سفید را در قالب ریخته و سطح آن را صاف کنید و بعد مواد کاکائویی را روی سطح سفید ریخته و صاف کرده و قالب را در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه قرار داده تا زمانی که خلال دندان را داخل سطح کیک فرو می برید تمیز دربیاید سپس کیک دو رنگ گردویی را از قالب خارج کرده و با سس شکلاتی تزئین کنید.

نکات و فوت و فن های کیک دو رنگ گردویی

  • میزان اضافه کردن گردو به دلخواه می باشد.
  • در مرحله سوم قسمت اول مواد را زیاد هم نزنید.
  • می توانید در قابلمه و یا پلوپز نیز این کیک را تهیه کنید.
  • باید ۱/۳ از مواد کیک را داخل قالب بریزید و بقیه قالب خالی باشد.

منبع : آشمزی

طرز تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه و عالی به سبک بازاری با گوجه فرنگی

سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ یکی از چاشنی های خوشرنگ و طعم است که طرفداران بسیار زیادی دارد. سس گوجه فرنگی را اولین بار بریتانیایی ها تهیه کردند. بعد از این که ملوانان و تجار از کشور های آسیایی که چاشنی های زیادی در کنار غذا داشتند برمی گشتند، علاقه مند به این بودند که چنین چاشنی هایی در کشور خود داشته باشند و سس گوجه فرنگی را بعد از تست انواع سبزیجات تهیه کردند. در بخش آشپزی امروز  قصد داریم تا طرز تهیه سس گوجه فرنگی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای سس گوجه فرنگی کچاپ
  • گوجه فرنگی 1 کیلوگرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • سرکه 1 استکان
  • شکر 1 قاشق غذا خوری
  • نمک 1 قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق غذا خوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه سس گوجه فرنگی | سلام دنیا

دستور پخت سس گوجه فرنگی خانگی 

1. طرز تهیه سس گوجه فرنگی کچاپ خانگی
مرحله اول تهیه سس کچاپ یا همان سس گوجه فرنگی، آماده سازی گوجه ها می باشد که برای این کار، گوجه ها را شسته و به مدت 5 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید. بعد از گذشت این زمان از داخل آب جوش خارج کرده گوجه ها را به راحتی پوست بگیرید و با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ای که در دسترس دارید گوجه ها را پوره کنید.


2. مرحله دوم: افزودن پیاز و سیر

پیاز و سیر را پوست کنده و رنده ریز کنید و به گوجه بیفزایید.


3. مرحله سوم: پخت سس گوجه فرنگی

حالا مخلوط گوجه را روی حرارت قرار دهید و برای 30 دقیقه بپزید. سپس سس گوجه پخته شده را از یک صافی عبور دهید تا کاملا مایع یکدستی بدست آوریم.


4. مرحله آخر: پخت دوم سس گوجه فرنگی

دوباره گوجه را روی حرارت گذاشته و در این مرحله سرکه، نمک، فلفل و شکر را به سس می افزاییم و تا زمانی حرارت می دهیم که سس به غلظت مناسب برسد حالا از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه سس گوجه فرنگی کچاپ

  • در حین آماده کردن سس باید به طور مدام مخلوط شود تا سس ته نگیرد.
  •  ادویه ای که مورد علاقه تان است به این سس می توانید اضافه کنید.
  • این سس را بنا به ذائقه خود می توانید با فلفل قرمز تند کنید.
  • این سس را در ظرف درب بسته در یخچال به مدت 5 تا 6 ماه نگهداری کنید.

منبع: salamdonya

طرز تهیه کیک دو رنگ زبرا اسفنجی ساده و شکلاتی مرحله به مرحله

امروز همراه شما هستیم با آموزش کیک ساده اما متفاوت، به نام کیک دو رنگ یا همان کیک زبرا. کیک دو رنگ یک کیک اسفنجی ساده است که به ۲ قسمت تقسیم شده و یک قسمت رنگی شده و یک قسمت ساده است که ترکیب این دو در کنار هم می تواند به شما عزیزان یک کیک جدید بدهد. کیک دو رنگ را به این دلیل کیک زبرا می نامند که ظاهر راه راه و گوره خری ای دارد، این نام لاتین را بر خود گرفته است. زبرا به لاتین به معنی راه راه یا گوره خر است.  با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک دو رنگ زبرا اسفنجی ساده و شکلاتی مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه کیک دو رنگ یا کیک زبرا

  • آرد سفید ۲ لیوان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • آب ۱ لیوان
  • روغن مایع ۱ فنجان
  • شکر ۱ لیوان
  • پودر کاکائو ۲ قاشق غذا خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
  • وانیل ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک دورنگ_کیک زبرا

طرز تهیه کیک دو رنگ اسفنجی ساده و شکلاتی مرحله به مرحله

مرحله اول: آماده سازی تخم مرغ

قبل از شروع به کار ابتدا فر را روشن کنید تا گرم شود. سپس تخم مرغ ها را زرده و سفیده از هم جدا کرده و در ظرف سفیده نصف شکر را به همراه وانیل اضافه کرده و با همزن برقی خوب هم بزنید تا سفیده فرم بگیرد و در یخچال قرار دهید. سپس زرده را به همراه شکر خوب مخلوط کرده تا کشدار شود.

 

مرحله دوم: روغن و آب

روغن و آب را یه ترکیب تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به مدت زمان ۲ دقیقه هم بزنید.

 

مرحله سوم: آرد

آرد و بکینگ پودر را ۳ مرتبه الک کرده و کم کم به مواد کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید.

 

مرحله چهارم: سفیده

سفیده را از یخچال درآورده و به مواد اضافه کنید.

 

مرحله پنجم: پودر کاکائو

مایع کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و پودر کاکائو را به یکی از ظرف ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و هم بزنید.

 

مرحله ششم: آماده سازی قالب

قالب مورد نظر را انتخاب کرده و چرب کنید و سپس آرد پاشی نمائید و یا از کاغذ روغنی استفاده نمائید.

 

مرحله هفتم: راه راه شدن

مایع های کیک را برداشته و از مرکز یکی در میان بر روی هم بریزید تا مایع کیک ها تمام شود.

 

مرحله هشتم: طراحی

بعد از این که کیک راه راه و دو رنگ را کامل در ظرف ریختید، می توانید با کمک کارد آشپزخانه بر روی سطح کیک طرح بیندازید و یا به همان صورت برای پختن آماده کنید.

 

مرحله نهم: پخت کیک

قالب کیک دو رنگ یا کیک زبرا را در فر از قبل گرم شده قرار دهید. با حرارت ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا بپزد. بعد از پخت کیک را از قالب جدا کرده و بر روی توری قرار دهید تا خنک شود. سپس به همراه نوشیدنی مورد نظر کیک دو رنگ و یا کیک زبرای آماده شده را نوش جان فرمائید.


نکته های مهم در تهیه کیک دو رنگ زبرا

  1. برای اطمینان از پخت بعد از گذشت ۳۰ دقیقه با کمک خلال دندان کیک را چک کنید.
  2. میتوانید به جای پودر کاکائو از رنگ های مجاز خوراکی استفاده کنید.
  3. قبل از ۱۵ دقیقه درب فر را باز نکنید.
  4. می توانید از مغز گردو در کیک استفاده نمائید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه موساکا بادمجان خوشمزه و مجلسی با گوشت و سیب زمینی و سس بشامل

 موساکای بادمجان غذایی بسیار خوشمزه است که اصالتی ترک دارد که یکی از غذا های مهم یونان هم به حساب می آید. موساکا تهیه شده از لایه های گوشت، بادمجان و سس بشامل که به صورت لایه ای چیده شده و داخل فر پخته می شود. موساکا بسیار مناسب برای پیش غذا است و با ظرفی که پخته می شود سر میز پذیرایی آورده می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه موساکا را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای موساکا

  • گوشت چرخ شده    500 گرم
  • بادمجان    6 عدد
  • فلفل دلمه ای خرد شده    2 عدد
  • سیب زمینی    4 عدد
  • پنیر پیتزا    2 پیمانه
  • سس سفید    1 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی    3 قاشق غذا خوری
  • روغن    به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم

طرز تهیه موساکا بادمجان خوشمزه و خانگی به گوشت و سیب زمینی

 

دستور پخت موساکای بادمجان و گوشت خانگی


1. طرز تهیه موساکا بادمجان و گوشت

مرحله اول آماده سازی سس گوشتی، برای این کار، ابتدا داخل تابه ای روغن ریخته و روی حرارت می گذاریم حالا گوشت چرخ شده را داخل تابه ریخته و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه خوب تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا فلفل دلمه و رب گوجه را افزوده و خوب تفت می دهیم تا یک سس غلیظ و به روغن افتاده بدست بیاید.


2. مرحله دوم: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش می دهیم و داخل کاسه آب و نمک 30 دقیقه استراحت می دهیم، بعد آبکش کرده و داخل روغن داغ دو سمت بادمجان ها را خوب سرخ می کنیم.

3. مرحله سوم: آماده سازی سیب زمینی

سیب زمینی ها را پوست کنده و حلقه حلقه می کنیم. حالا سیب زمینی ها را داخل قابلمه آب در حال جوشی ریخته و به مدت 10 دقیقه می پزیم و بعد آبکش می کنیم و آماده می گذاریم.

4. مرحله چهارم: تهیه موساکا

داخل ظرف پیرکسی را با روغن چرب می کنیم و 1 لایه سیب زمینی ته ظرف می چینیم. حالا یک لایه سس گوشتی ریخته و روی سس گوشتی را با بادمجان های آماده شده می پوشانیم. حالا یک لایه سس سفید ریخته و دوباره این مراحل را تکرار می کنیم در نهایت روی مواد را با پنیر پیتزا می پوشانیم.

5. مرحله آخر: پخت موساکا
موساکا، را به مدت 30 دقیقه در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد می پزیم و بعد در کنار انواع سس ها نوش جان کنید.

 منبع: سلام دنیا

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی بندری ساده به سبک جنوبی با نان لواش

سمبوسه یکی از فست فود های خوشمزه و پرطرفدار است که اصالت آن به جنوب ایران باز می گردد. سمبوسه ترکیبی از مواد میانی مختلف که به عنوان مغزی داخل نان نازک است که به شکل مثلثی پیچیده می شود. سمبوسه انواع مختلفی دارد که داخل آن با مواد گوشتی یا سبزیجاتی پر شده و در کنار سس های مختلف سرو می شود. در بخش آشپزی از قصد داریم تا طرز تهیه سمبوسه اهوازی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای سمبوسه سیب زمینی
  • سیب زمینی 3 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • جعفری ساطوری شده 100
  • لواش به میزان لازم نان
  • نمک، فلفل، زرد چوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی | سلام دنیا


دستور پخت سمبوسه سیب زمینی

1. طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی اهوازی
ابتدا سیب زمینی ها را داخل آب و نمک می پزیم. بعد از اینکه پخته شد، پوست آنها را جدا کرده و خوب له می کنیم.


2. مرحله دوم: آماده سازی پیاز

پیاز را پوست کنده و داخل روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود و در نهایت به آن نمک، فلفل و زرد چوبه می افزاییم.


3. مرحله سوم: افزودن سیب زمینی

حالا سیب زمینی آماده شده را هم به پیاز داغ افزوده و تفت کوچکی می دهیم.


4. مرحله چهارم: افزودن جعفری

حالا مواد را از روی حرارت برداشته وجعفری را می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.


5. مرحله پنجم: پیچیدن سمبوسه

حالا نان لواش را به شکل نوار های باریکی برش داده و یک سمت نان 1 قاشق مواد سمبوسه ریخته و نان را به شکل مثلثی تا می کنیم تا انتهای نان.


6. مرحله ششم: سرخ کردن سمبوسه

داخل تابه مناسبی را روغن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا گرم شود حالا سمبوسه ها را داخل تابه چیده و هر دو سمت آن را تا زمانی که طلایی شود سرخ می کنیم.


7. مرحله آخر: سرو سمبوسه

حالا سمبوسه های آماده شده داخل ظرف زیبایی چیده و با انواع سس ها نوش جان کنید.



نکات و فوت و فن تهیه سمبوسه اهوازی (جنوبی)

  • برای سمبوسه از نان لواش نازک نرم و تازه استفاده کنید تا موقع برش و شکل دادن دچار مشکل نشوید.
  • اگر نان لواش در دسترس ندارید از خمیر یوفکا هم می توانید استفاده کنید.
  • بعد از سرخ شدن سمبوسه ها را روی دستمال روغن گیر گذاشته تا روغن اضافی آن خارج شده و خیلی چرب نباشد.

منبع: salamdonya