آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خوشمزه و مجلسی با خمیر هزارلا

ناپلئونی در زبان فرانسوی به معنی هزار برگ است و به نوعی پای یا شیرینی سه لایه با اشاره دارد که دارای منشأ و تاریخچه فرانسوی است. میل فی نام اصلی این شیرینی ناپلئونی در فرانسه است. اما فرانسوی ها به آن ناپلئون نیز می گویند و در اکثر از کافه های فرانسه با این نام فروخته می شود.


شیرینی ناپلئونی از خمیری با نام خمیر هزارلا که مبدأ اصلی فرانسوی دارد درست می شود. به طور سنتی در بین لایه های این خمیر کرم کاستارد فرانسوی قرار می گیرد و سطح بالایی آن را با پودر قند می پوشانند. همچنین ممکن است به جای کرم کاستارد، از خامه زده شده یا مربا یا دیگر مواد نیز استفاده شود.


مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی مجلسی

  • خمیر هزارلا : ۱ بسته
  • خامه قنادی: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند برای تزیین به مقدار لازم
  • پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم
 طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خوشمزه و مجلسی


طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خانگی با خمیر هزارلا

۱. یک بسته خمیر هزارلا را در دمای محیط گذاشته تا یخ آن آب شود.

 

۲. حالا با یک چاقو یا کاتر پیتزا بر، دور خمیر را ببرید ولی اضافه خمیرهایی که بریده اید را نگه دارید و دور نریزید. خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید.


۳. روی سینی فر یا ظرف دلخواه یک برگ کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی ها را روی آن بچینید.


۴. سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید.


۵. وقتی که شیرینی ها را از فر که بیرون آوردید صبر کنید تا کاملا خنک بشن و بعد ۲۰۰ خامه قنادی را فرم بدید.


۶. روی شیرینی را با چاقو ضربه بزنید تا برجستگی نداشته باشد.


۷. شیرینی ها را با چاقو از هم باز کنید تا لایه لایه بشه و بینشون رو خامه بزنید.


۸. اضافه های خمیر رو هم پودر کنید و یک قاشق غذاخوری پودر قند بهشون اضافه کنید.


۹. سپس روی شیرینی کمی خامه بمالید تا اینکه خورده ها به شیرینی بچسبند. روی شیرینی هم بپاشید.


۱۰. سپس شیرینی ناپلئونی ها را  برای ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا رطوبت خامه بین لایه ها پخش بشود.


۱۱. اکنون می توانید برای تزیین روی شیرینی ها پودر پسته بپاشید.


منبع : سایت آشپزی  پارسی دی

طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه با سیب زمینی آبپز و سرخ کرده

دستور پخت انواع غذای خوشمزه با سیب زمینی

آیا سیب زمینی غذایی سالمی است؟ مطمئناً سیب زمینی غذای سالمی است! سیب زمینی سفید یک خوراکی غنی از مواد مغذی هستند که هم پتاسیم و هم ویتامین C دارند. استفاده از کره و خامه طعم بی نظیری به سیب زمینی می دهند. سیب زمینی برشته با کمی روغن زیتون انتخاب ساده و خوش طعمی در کنار ماهی، مرغ بریان و استیک هستند.

طرز تهیه پنکیک ساده خانگی خوشمزه

پنکیک جزء گروه شیرینی و دسر است که در تابه پخته می شود در کنار برش هایی از میوه، شکلات، عسل و یا شیره افرا سرو می شود در اغلب مواقع از آن به عنوان صبحانه کامل استفاده می کنند و دارای محبوبیتی در بین کودکان است. پنکیک یا نان پخته شده در تابه با مواد مختلف در تمام دنیا طبخ می شود. نمونه ایرانی آن به نام (کاکا ) در شمال کشومان طبخ می شود. در بخش آشپزی قصد داریم تا طرز تهیه پنکیک ساده خانگی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای پنکیک

آردیک و نیم پیمانه
شیر1 پیمانه
تخم مرغ1 عدد
روغن مایع1 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق غذا خوری
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
وانیل1 قاشق چایخوری

دستور پخت پنکیک

1

آماده سازی مواد خشک پن کیک


ابتدا آرد، بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و با الک مخصوص شیرینی پزی 3 بار الک می کنیم.

2

آماده سازی خمیر پنکیک ساده با شیر


ابتدا تخم مرغ ، شکر و وانیل را به مدت 3 دقیقه کاملا مخلوط می کنیم تا کشدار و لطیف شده و از لختگی خارج شود در این مرحله روغن مایع و شیر را اضافه کرده کاملا مخلوط می کنیم در این مرحله آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا یک خمیر با غلظت مناسب و یکدست بدست آوریم.

3

درست کردن پنکیک


ابتدا داخل تابه ای مناسب را با قلموی آشپزی چرب می کنیم و به اندازه یک ملاقه از خمیر برداشته و در مرکز تابه می ریزیم وقتی حباب های جذاب روی سطح پنکیک ایجاد شد حالا برمی گردانیم تا سمت دیگر آن هم به همین روش پخته شود و تمام خمیر را به همین صورت آماده می کنیم.


طرز تهیه پنکیک ساده

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه پنکیک ساده خانگی

  • تابه ای که برای پخت پنکیک استفاده می شود باید ضخیم باشد تا حرارت را در خود نگه دارد تا پنکیک مغز پخت شده و نسوزد.
  • غلظت مواد پنکیک باید به گونه ای باشد در هنگام ریختن در تابه از ملاقه نچکد و بافت خود راحفظ کند.
  • پنکیک را می توانید با طعم های مختلفی تهیه کنید مثلا به جای شیر آب پرتقال را جایگزین کنید و به جای وانیل از رنده پوست پرتقال و به این شکل یک پنکیک پرتقالی دارید.

منبع: وب سایت سلام دنیا

طرز تهیه خورشت کنگر خوشمزه و جا افتاده

خورشت کنگر یکی دیگر از غذاهای فصلی است که اصالتا متعلق به کرمانشاه است. این خورشت به دلیل وجود کنگر، دارای فواید بسیاری است. از جمله خواص کنگر می تواند به تقویت دستگاه گوارش و کمک به هضم آسان، تقویت قلب، نیرو بخش، اشتها آور و… اشاره کرد. با آشپزی آلامتو همراه باشید.


مواد لازم برای 4 نفر

  • نعنا ۵۰ گرم
  • کنگره ۶۰۰ گرم
  • جعفری ۱۵۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • لیمو عمانی ۲ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.


سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.


کمی صبر کنید تا روغن داغ شود.


سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود.


پس از اینکه پیاز نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی ادامه دهید که پیاز و زردچوبه یک دست شوند.


در همین حین گوشت را پس از شست و شو به صورت خورشتی (مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.


مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد.


در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود.


پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.


در مرحله بعدی کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آبکشی کنید سپس به اندازه دلخواه خرد کنید.


در ادامه نعنا و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید.


سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید.


پس از اینکه روغن داغ شد کنگر را به همراه نعنا و جعفری داخل تابه بریزید و تفت دهید.


پس از اینکه سبزیجات را کمی سرخ کردید آنها از روی حرارت کنار بگذارید.


در مرحله بعد پس از اینکه گوشت نیم پز شد مخلوط کنگر، نعنا و جعفری سرخ شده را به قابلمه خورشت اضافه کنید.


در مرحله بعدی لیمو عمانی ها را با یک چنگال سوراخ کنید.


سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود.


یک ساعت مانده به پایان پخت خورش، لیمو عمانی ها را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.


در پایان پخت خورش طعم آن را بچشید و در صورتی که طعم ترش آن کم بود می توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید.


پس اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و به طور کامل آماده شد آن را به همراه برنج سرو کنید.


نکات پخت خورش کنگر

1. خورش کنگر به صورت متداول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است طبخ می شود ولی اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید ، می توانید این خورش سنتی و بسیار مفید را با مرغ درست کنید.


2. می توانید مانند خورش مرغ از مرغ های یک تکه مانند سینه و ران مرغ استفاده کنید اما توصیه می کنیم برای اینکه خورش ظاهر اصلی خود را حفظ کند و شبیه خورش مرغ نشود گوشت مرغ را به صورت قیمه ای خرد کنید و در خورش استفاده کنید.


3. روش پخت این خورش با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی ندارد. مزیتی که پخت این خورش با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز دارد این است که به خاطر اینکه مرغ سریعتر پخته می شود خورش شما نیز زود تر آماده سرو می شود.


4. می توانید برای دستور بالا به اندازه گوشت خورشتی (۴۰۰ گرم) گوشت مرغ اضافه کنید. البته چون گوشت مرغ هم ارزان تر است و هم خاصیت های زیادی برای بدن دارد توصیه می کنیم مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در خورش خود استفاده کنید.

دستور پخت میگوی سیر و عسل

برخلاف سایر گوشت ها و ماهی ها، میگو کاملاً سریع طبخ می شود و بسیار راحت طبخ می شود. در حدی که تغییر رنگ بدهد و یا با شعله ی زیاد مقداری طلایی روشن شود کافی است. هرگز آن را زیاد طبخ ندهید سفت می شود.

مواد لازم برای تهیه ی میگوی عسلی :

  •  عسل 3 قاشق غذاخوری
  •  سس سویا کم سدیم 1 3 قاشق غذاخوری
  •  تکه های فلفل خرد شده (اختیاری) یک چهارم قاشق چایخوری
  •  زنجبیل تازه خرد شده 1 قاشق چایخوری 
  •  سیر خرد شده 2-3 حبه (حدود 1 قاشق غذاخوری)
  •  میگو پوست کنده و تمیز شده حدود 300 گرم
  •  روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پیازچه ی خرد شده برای تزیین 2 قاشق غذاخوری
  • برنج قهوه ای پخته (برای سرو) به مقدار لازم
  • کلم بروکلی یا سایر سبزیجات (برای سرو) به مقدار لازم


طرز تهیه میگوی عسلی:

عسل، سس سویا، تکه های فلفل (در صورت استفاده)، زنجبیل و سیر را با هم در یک کاسه متوسط ​​مخلوط کنید و کنار بگذارید.


در یک کاسه متوسط ​​دیگر، میگو و روغن زیتون را اضافه کنید. به میگوها نمک و فلفل آسیاب شده اضافه کنید و آن را مخلوط کنید و به آن مدتی استراحت بدهید تا میگوها  کاملا مزه دار شوند.

اگر عجله دارید اشکالی ندارد استراحت ندهید.


یک تابه را روی حرارت متوسط ​​تا زیاد گرم کنید. میگوها را داخل تابه قرار بدهید به صورتی که یک لایه از میگوها ته تابه چیده شده باشند. میگوها را از یک طرف بپزید تا خوب طلایی شوند، حدود 1-2 دقیقه. میگوها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته شوند. سپس ماریناد سیر و عسل را داخل آن بریزید و هم بزنید و اجازه بدهید میگوها بپزند. در صورت تمایل می توانید میگوها را از سس خارج کنید تا زیاد نپزند و سفت نشوند. اجازه بدهید سس سفت شود. و میزان آن کم شود.


برنج قهوه ای را بپزید و در ظرف سرو بریزید و میگو را با سس غلیظ شده و سبزیجات روی برنج قرار بدهید و در صورت تمایل با ساقه های پیازچه تزیین کنید.