آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه بستنی خانگی وانیلی ساده با ثعلب و خامه مرحله به مرحله

بستنی خانگی یکی از جذاب ترین خوراکی ها دنیا می باشد که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید بستنی تاریخچه بسیار قدیمی دارد در سال ۶۲ قبل از میلاد نرون امپراطور روم نگهبان های خود را به بیرون شهر می فرستاد تا برایش یخ و برف بیاورند سپس برف را با عسل و میوه های پوره شده مخلوط می کرد یا بر اساس شواهد دیگری اسکندر مقدومی علاقه شدیدی به بستنی داشته است. پایه اصلی بستنی، شیر و خامه است و به خاطر همین موضوع بستنی دارای زیادی کلسیم و فسفر و ویتامین A و ... می باشد. بستنی خانگی می تواند برای بچه ها بسیار هیجان انگیر باشد و آنها را شگفت زده کند. تهیه بستنی در منزل به سالم بودن آن اطمینان خاطر می بخشد. برای تهیه بستنی خانگی شما نیاز به ثعلب دارید، ثعلب باعث قوام بخشیدن و محکم شدن بستنی می شود پس حتما آن را از لوازم قنادی ها تهیه کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه بستنی خانگی وانیلی ساده با ثعلب و خامه مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه بستنی خانگی

  • شیر پر چرب ۱ لیتر
  • خامه صبحانه ۱ پاکت
  • ثعلب ۱.۵ ق غذا خوری
  • وانیل ۱/۲ ق چای خوری
  • شکر ۱ پیمانه

طرز تهیه بستنی خانگی

طرز تهیه بستنی وانیلی ساده با ثعلب و خامه

مرحله اول : مخلوط کردن مواد

ابتدا شکر و ثعلب را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. شیر و خامه را با هم مخلوط کنید و داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.

 

مرحله دوم : افزودن ثعلب به شیر

شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد حتما در حین جوشیدن هم بزنید تا شیر ته نگیرد وقتی به جوش آمد مخلوط شکر و ثعلب را طی ۳ مرحله به تدریج به شیر اضافه کنید و هم بزنید.

 

مرحله سوم : افزودن وانیل

وقتی شیر روی حرارت است باید مدام هم بزنید و اصلا از پای گاز نرید چون ممکن است شیر سر برود کار جوشیدن را ادامه دهید تا مخلوطمون غلیظ شود وقتی به این مرحله رسید وانیل را اضافه کنید و تا ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید سپس از روی شعله برداشته و بگذارید تا کمی خنک شود.

 

مرحله چهارم : فریرز کردن بستنی خانگی

مخلوط بالا را در ظرفی بریزید بهتر است ظرف فلزی باشد سپس داخل فریزر قرار دهید و هر ۱ ساعت یکبار آن را خارج کنید و با چنگال یا همزن خوب بزنید تا مخلوط شود این کار را ۶ بار تکرار کنید تا بستنی شکل بگیرد اگر این مراحل را تکرار نکنید بستنی کیفیت لازم را نخواهد داشت و شیر یخ می زند. بعد از ۶ ساعت بستنی خانگی ما حاضر است می توانید آنها را اسکوپ زده و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه بستنی خانگی ساده

  1. می توانید با روش فوق انواع میوهای پوره شده را اضافه کنید تا بستتنی طعم داری داشته باشید.
  2. می توانید از انواع مغزها در داخل این بستنی استفاده کنید.
  3. بجای شیر می توانید از شیرعسلی نیز استفاده کنید.
  4. حتما در ریختن ثعلب دقت کنید که بیشتر یا کمتر نریزید زیرا باعث خراب شدن بستنی می شود.
  5. شکر را نیز نه زیاد نه یا کم کنید زیرا ممکن است بستنی نبندد.

منبع : پارسی دی 

طرز تهیه شیر بادام و عسل خانگی ساده و خوشمزه همراه با وانیل

شیر بادام یکی از مقوی ترین و کم کالری ترین شیر نسبت به شیر گاوی می باشد. مقدار بادام استفاده شده در شیر بادام تاثیر بسیار زیادی در مقدار مواد مغذی و ویتامین به بدن خواهد داشت. شیر بادام قند بسیار کمی دارد از این رو برای افراد دیابتی بسیار مناسب می باشد (البته به شرطی که در منزل تهیه شود زیرا مدل کارخانه ای ممکن است حاوی مواد نگهدارنده و قند باشد). شیر بادام به دلیل وجود ویتامین E فراوان سبب تامین خاصیت آنتی اکسیدانی برای بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، کاهش التهابات بدن و بهبود عملکرد مغز حتی در سنین بالا خواهد شد. شیر بادام منبع گیاهی عالی و بدون لاکتوز است که برای دستگاه گوارش عوارضی را به همراه نخواهد داشت، عوارضی از قبیل اسهال، التهاب معده، نفخ معده، گاز معده که بر اثر تخمیر باکتری‌های معده با لاکتوز ایجاد خواهد شد. شیر بادام را با خواص متعددی که بیان شد بهتر است در رژیم غذایی استفاده کنید. شیر بادام مناسب‌ترین گزینه برای افرادی است که نمی‌ توانند محصولات لبنی حیوانی مصرف کنند و همچنین شیر بادام کالری و پروتئین کمتری نسبت به شیر گاو دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه شیر بادام و عسل خانگی ساده و خوشمزه همراه با وانیل.

مواد لازم برای تهیه شیر بادام خانگی

  • بادام درختی ۱ لیوان
  • آب ۳ تا ۴ لیوان
  • عسل ۱ ق غذا خوری
  • وانیل ۱/۴ ق چای خوری
  • نمک یک پنس

طرز تهیه شیر بادام

طرز تهیه شیر بادام و عسل خانگی

مرحله اول : پوست کندن بادام

بادام ها را شکسته و بگذارید داخل آب سرد ۶ تا ۱۲ ساعت خیس بخورد بعد به راحتی با یک فشار ساده خارج کنید. می توانید برای تهیه شیر بادام، بادام ها را با پوست نیز استفاده کنید ولی در کیفیت نهایی تاثیر دارد.

 

مرحله دوم : میکس کردن شیر بادام

بادام های پوست کنده را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید. آب و عسل و نمک را اضافه کنید و برای چند دقیقه اجازه دهید تا با هم مخلوط شوند و یکدست شوند. وقتی شیر بادام به رنگ سفید مانند شیر کمی پر رنگ تر درآمد کافی می باشد.

 

مرحله آخر

داخل یک لگن یک صافی قرار دهید و داخل صافی یک کیسه نخی تمیز قرار دهید سپس مخلوط شیر بادام را داخل کیسه ریخته و فشار دهید مایع داخل لگن شیر بادام خوشمزه ما می باشد که آن را می توانید در ظرف بریزید و بمدت ۳ الی ۴ روز در یخچال نگهداری کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه شیر بادام

  1. می توانید برای تهیه شیر بادام از پودرهای نیمه آماده پودر شده بادام استفاده کنید و فقط با آب میکس کنید.
  2. اگر برای کودکان شیر بادام تهیه می کنید می توانید با افزودن چند عدد خرمای پوست گرفته نوشیدنی قوی به کودکان خود بدهید.
  3. شیر بادام تهیه شده به دلیل نداشتن مواد افزودنی باید سریع مصرف شود وگرنه فاسد می شود.
  4. تفاله های جمع شده داخل کیسه نخی را می توانید بگذارید کنار خشک شود و در تهیه شیرینی ها یا به همان صورت مرطوب میل کنید.
  5. اگر به این ترکیب موز نیز اضافه شود بهترین نوشیدنی برای پوست و زیبایی می شود.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه کمپوت گیلاس شیشه ای خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله در خانه

کمپوت گیلاس یکی از پرطرفدار ترین کمپوت های موجود می باشد که بسیار مورد توجه کودکان نیز قرار می گیرد و یک میان وعده خنک برای فصل تابستان به حساب می آید. گیلاس دارای مواد مغذی زیادی است که مصرف آن به روش های مختلف توصیه می شود. در بخش آشپزی امروز  قصد داریم تا طرز تهیه کمپوت گیلاس را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای کمپوت گیلاس
  • گیلاس 1 کیلوگرم
  • شکر 500 گرم
  • آب 2 لیتر

طرز تهیه کمپوت گیلاس خوشمزه در خانه

دستور پخت کمپوت گیلاس شیشه ای خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

1. طرز تهیه کمپوت گیلاس با ماندگاری بالا
مرحله اول آماده سازی گیلاس: گیلاس ها را خوب شسته و ساقه آنها را جدا کنید.حالا اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.

2. مرحله دوم: آماده سازی ظرف کمپوت
ظرف های شیشه ای را داخل آب جوش بیندازید تا کاملا استریل شوند و بعد اجازه دهیم تا کاملا خشک شوند.

3. مرحله سوم: ریختن مواد داخل شیشه ها
حالا گیلاس ها و شکر را داخل شیشه های مد نظر به میزان مساوی تقسیم کنید.

4. مرحله چهارم: افزودن آب جوش
حالا دو لیتر آب را روی حرارت می گذاریم تا کاملا به جوش آید. سپس داخل هر شیشه را تا جایی که روی مواد را بگیرد با آب جوش پر می کنیم و بلافاصله درب شیشه را می بندیم.

5. مرحله پنجم: کنسرو کردن کمپوت ها
حالا شیشه های کمپوت را داخل قابلمه بزرگی بچینید و داخل آن تا دوسانتی متر آب بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و بعد از اینکه به جوش آمد شیشه ها را از داخل قابلمه در آورید و به صورت برعکس روی یک پارچه بچینید تا هوای اضافی آن خارج شود. حالا روی آنها را با پارچه ای ضخیم بپوشانید تا به آرامی خنک شوند.

6. مرحله آخر: سرو کمپوت گیلاس
کمپوت ها را داخل یخچال بگذارید تا خنک شوند و بعد نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه کمپوت گیلاس شیشه ای (در شیشه)
  • برای این منظور از گیلاس های رسیده، سالم و درشت استفاده کنید.
  • کمپوت گیلاس را در مکانی خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید.
  • شیشه ها باید سالم با درب فلزی کیپ شونده باشند.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه کوفته سبزی ساده و خوشمزه شیرازی با گوشت چرخ کرده

کوفته از دیگر غذاهای آب دار است که جزء دسته غذای سنتی نیز می باشد. در شهرهای مختلف، کوفته به روش های مختلف تهیه میشود و انواع مختلفی دارد مانند کوفته آرد نخودچی قزوین، کوفته برنجی تبریز، کوفته سبزی شیراز و ... در این پست پارسی دی قصد دارد طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی را برای شما همران گرامی آموزش دهد. کوفته سبزی شیرازی به دلیل وجود سبزی فراوانی که دارد به نسبت کوفته های دیگر که رنگشان قرمز است این کوفته شیرازی سبز رنگ است. طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی که برای شما در پارسی دی آورده شده است دستور اصلی آن می باشد. ترکیباتی که در کوفته سبزی شیرازی بکار برده شده است را می توانید در هر شهری که زندگی می کنید نیز تهیه کرده و نوش جان فرمائید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کوفته سبزی ساده و خوشمزه شیرازی با گوشت چرخ کرده.

مواد لازم برای تهیه کوفته سبزی شیرازی

  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • نخود آبگوشتی ۲۰۰ گرم
  • برنج آشی ۵ پیمانه
  • سبزی کوفته (جعفری، شوید، تره و ترخون) پاک نکرده ۱ کیلو
  • آلو بخارا ۱۰۰ گرم
  • گردو ۱۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۱۰۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه

طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی

طرز تهیه کوفته سبزی ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده

مرحله اول: آماده سازی برنج و نخود

ابتدا در دو ظرف جداگانه برنج را به همراه نخود شسته و در ظرف ریخته و به مقداری که آب روی برنج و نخود را بگیرد، آب بریزید. زمان دهید به مدت ۷-۸ ساعت خیس بخورد. اگر زمان دارید به مدت ۱ شب زمان خیس خوردن بدهید.

 

مرحله دوم: آماده کردن سس کوفته

۱ عدد پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و در قابلمه به همراه کمی روغن تفت  دهید و سپس بعد از کمی تغییر رنگ پیاز ها، ادویه های لازم را به پیاز اضافه کنید. از سبزی که برای کوفته گفته شد، البته بعد از اماده سازی سبزی ۱ لیوان از آن را برداشته و باقی اش را در قابلمه بریزید تا به همراه پیاز سرخ شود. وقتی عطر سبزی بلند شد، به اندازه نصف پارچ آب را به داقل قابلمه بر روی پیاز و سبزی بریزید. وبه مدت ۱ ساعت زمان دهید تا آب کوفته غلیظ شود.

 

مرحله سوم: آماده کردن مایه کوفته

برای آماده سازی کوفته سبزی شیرازی ابتدا  نخود و برنجی را که آماده سازی کرده بودید را آبکش کرده و در غذاساز ریخته و پودر کنید سپس ۱ عدد پیاز را رنده کرده به گوشت اضافه کنید و  مقداری ادویه زده و  ۱ لیوان سبزی که نگه داشته بودید را به گوشت  اضافه کرده و خوب  ورز دهید. چند بار گوشت را در دست جمع کرده و به دیواره ظرف بکوبید اینکار باعث می شود تا گوشت سفت شود و در هنگام پخت وا نرود. سپس به اندازه یک نارنگی کوچک از گوشت بردارید و یک دانه از آلو بخارا را داخل گوشت بگذارید و سپس به گوشت فرم دهید. و در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

 

مرحله چهارم: پایان کار

کوفته های آماده شده را از یخچال دربیاورید و در روغن کمی سرخ کنید و سپس در سس کوفته سبزی که در حال جوشیدن است بیاندازید. دقت داشته باشید که وقتی کوفته ها را داخل سس انداختید درب قابلمه را نگذارید زیرا کوفته ها وا میروند. بعد از کمی که گذشت درب قابلمه را به صورت نیمه باز بر روی قابلمه بگذارید و زمان دهید تا کوفته جا بیافتد. سپس به همراه هر چاشنی که می پسندید کوفته سبزی شیرازی را نوش جان فرمائید.

نکات مهم در تهیه کوفته سبزی ساده شیرازی

  1. در این کوفته سبزی شیراز یاز رب گوجه استفاده نمیکنند. زیرا رنگ سبز کوفته را از بین می برد.
  2. بعد از اینکه کوفته را در سس انداختید درب قابلمه را در حدود ۱ ساعت نگذارید.
  3. آب پیاز را بگیرید تا در هنگام کار و ترکیب مواد آب نیاندازد.

منبع : پارسی دی