خورشت خلال یکی از خورشت های خوشمزه و جذاب اصیل ایرانی است که اصالت آن مربوط به غرب کشور و کرمانشاه می باشد و در مراسمات خاص تهیه و سرو می شود. در خورشت خلال از خلال پسته و بادام استفاده می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خورشت خلال بادام را به شما آموزش دهیم.
گوشت خورشتی | 300 گرم |
خلال بادام درشت | 250 گرم |
زرشک | 1 پیمانه |
زعفران دم شده | 1/2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
چوب دارچین | 2 تکه |
گلاب | 5 قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذا خوری |
لیمو عمانی | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به میزان لازم |
روغن (کرمانشاهی) | به میزان لازم |
مرحله اول تهیه خورشت خلال: ابتدا پیاز را پوست گرفته و خلالی خیلی نازک کنید. حالا داخل قابلمه مناسبی بریزید و خوب تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت را به همراه زردچوبه به پیاز افزوده و مواد را با هم تفت می دهیم تا عطر خوبی به مشام بیاید و رنگ گوشت تغییر کند.
حالا رب گوجه فرنگی را به گوشت افزوده و خوب تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود. سپس چوب دارچین را به همراه 4 لیوان آب به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم تا گوشت خوب پخته شود.
خلال بادام را در زعفران دم شده خیس کنید. زمانی که گوشت کاملا پخته شد و به غلظت رسید؛ خلال بادام را به همراه لیمو عمانی، گلاب، نمک، زرشک، به خورشت بیفزایید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم جا بیفتد.
در نهایت پخت چوب دارچین را از خورشت جدا کنید در ظرف زیبایی ریخته با خلال پسته تزئین کرده و در کنار برنج ایرانی نوش جان کنید.
پاستا با سس قارچ و گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و جذاب آموزش امروز ماست. بدون شک نام پاستا با کشور ایتالیا گره خورده و جالب است بدانید سالانه در این کشور ۲۷ کیلوگرم پاستا مصرف می کنند که با این رقم در مصرف پاستا از آمریکا پیشی گرفتند. پاستا ها انواع و شکل های گوناگون (بیش از ۳۰۰ مدل در جهان) دارند. در اوایل سال های پیدایش پاستا این غذا را با دست می خوردند که بعد از اضافه شدن سس های مختلف این گونه خوردن پاستا از بین رفت. پاستا با سس قارچ و گوشت شباهت بسیار زیادی به بیف استراگانف دارد، شما می توانید برای تهیه این پاستا از انواع ماکارانی فرمی به دلخواه استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه پاستا با سس قارچ و خامه با گوشت خوشمزه و آسان.
ابتدا پیاز را شسته و خلالی خرد کرده سپس داخل تابه مقداری روغن ریخته و پیاز ها را اضافه می کنیم تفت می دهیم تا سبک شود سپس فیله گوساله را به اندازه دلخواه نواری برش داده و پیازمون رو اضافه می کنیم تا گوشت تغییر رنگ دهد در ادامه کمی فلفل سیاه و ادویه کاری به گوشت زده و مقداری آب ریخته و اجازه می دهیم تا گوشت پخته شود.
قارچ ها را شسته و اسلایس کنید سپس ۱ ق غذا خوری آبلیمو روی قارچ ها ریخته تا سیاه نشوند، داخل تابه کمی کره ریخته و حرارت را زیاد می کنیم تا داغ شود سپس قارچ ها را به همراه سیر رنده شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا عطر سیر خارج و قارچ پخته شوند.
داخل قابلمه آب ریخته و مقداری روغن و نمک اضافه کنید وقتی آب به جوش آمد پاستا را داخل قابلمه ریخته تا نرم شود.
وقتی گوشت پخته شد و آبش کشیده شده قارچ را بهش اضافه می کنیم و از روی حرارت برمیداریم سپس داخل تابه کوچک کره را ریخته کمی که ذوب شد آرد را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود سپس شیر ولرم را کم کم به مخلوطمون اضافه می کنیم تا آرد باز شود در انتها آویشن و پودر سیر و خامه را افزوده و سس را داخل تابه گوشت و قارچ می ریزیم و زیر تابه گوشت را روشن کرده تا سس به خورد مواد گوشت و قارچ برود سپس از روی حرارت بر میداریم.
وقتی پاستا نرم شد آن را آبکش کرده و در ظرف سرو کشیده و سس قارچ و گوشت را روی آن ریخته و مقداری جعفری یا پنیر پارمزان اضافه می کنیم. این پاستا را داغ میل نمایید. نوش جان
منبع : پارسی دی