آش ترخینه یکی از آش های اصیل ایرانی است که در شهرهای مانند اراک، بروجرد، همدان و... آن را تهیه می کنند. ترخینه از بلغور گندم پخته شده و خشک شده تهیه شده است که بانوان عزیز آن را در فصل گرما تهیه و خشک می کنند و می شود ماده اصلی آش ترخینه که در کل سال از آن استفاده می کنند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه آش ترخینه را به شما آموزش دهیم.
مرحله اول آماده سازی حبوبات: ابتدا حبوبات را شسته و از 24 ساعت قبل از پخت آش، آنها را داخل آب خیس می کنیم در این مدت چندین بار آن را عوض می کنیم.
ترخینه را از شب قبل در 4 لیوان آب خیس می کنیم.
حالا قابلمه مناسبی را روی حرارت می گذاریم، نخود و لوبیا را داخل آن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.
زمانی که نخود و لوبیا کاملا پخته شد، عدس و ترخینه را به حبوبات می افزاییم و اجازه می دهیم تا خوب عدس هم پخته شود.
داخل تابه ای روغن ریخته و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت می دهیم تا طلایی شوند سپس به آن زرد چوبه افزوده و از روی حرارت بر می داریم.
در این زمان که عدس کاملا پخته شده سبزی آش و نیمی از پیاز داغ را به آش افزوده و اجازه می دهیم تا آش کاملا جا بیفتد.
در انتها نمک و فلفل آش را اندازه کرده و داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ و ماست آن را تزئین و نوش جان کنید.
منبع: سلام دنیا