آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

آشپزی خانگی

چگونه غذا و شیرینی خوشمزه بپزیم؟

طرز تهیه ته چین گوشت لای برنج ساده و مجلسی و رستورانی با ماست

ته چین گوشت یکی دیگر از غذاهای مجلسی ایرانی است که در مهمانی ها عضو جدا نشدنی از سفره های ما ایرانی ها می باشد. ته چین معمولا به همراه مرغ تهیه می شود. اما در پارسی دی برای شما پیشنهاد داریم که ته چین را به همراه تکه های گوشت گوسفندی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. البته ته چین در شهر های مختلف ایران با ترکیب انواع صیفیجات نیز تهیه می شود. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ته چین گوشت لای برنج ساده و مجلسی و رستورانی با ماست.

مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت مجلسی

  • گوشت ران گوسفندی ۵۰۰ گرم
  • برنج ۴ پیمانه
  • ماست چکیده ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • زعفران دم کرده نصف استکان
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن مایع نصف لیوان
  • روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذا خوری بزرگ
  • خلال پسته و بادام و زرشک به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • آب به مبزان لازم

طرز تهیه ته چین گوشت

طرز تهیه ته چین گوشت لای برنج رستورانی و خوشمزه

مرحله اول: گوشت

گوشت را به همراه پیاز و ادویه کمی تفت دهید و آب اضافه کنید و زمان می دهید به مدت ۲ ساعت تا کاملا گوشت مغز پخت شود. بعد از پخت تکه های گوشت را برداشته و از آب گوشت به اندازه ۱ لیوان بردارید و کنار بگذارید و در تهیه دیگر غذاهای سوپی از آن استفاده کنید.
 

 مرحله دوم: برنج

برنج را بهتر است از چند ساعت قبل آماده کنید و زمان دهید که برنج به همراه نمک و آب خوب خیس بخورد و سپس بر روی حرارت گذاشته و روغن نیمه جامد اضافه کنید تا برنج کمی نیم پز شود و آب برنج تمام شود.

 

مرحله سوم: ته چین

برنج که نیم پز شد آبکش کنید و در یک ظرف گود، نیمی از برنج را به همراه زعفران، ماست و تخم مرغ بریزید و برنج را برای ته چین آماده کنید.
 

مرحله چهارم: چیدمان

برنجی که برای ته چین آماده کردید را در کف قابلمه مورد نظر بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. سپس از تکه های گوشت روی برنج بچینید. در صورت تمایل از گوشت برای تزئین نگه دارید. سپس از برنج سفید بر روی گوشت بریزید و در آخر در قابلمه را دم کش بیاندازید و به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا برنج دم بکشد.
 

مرحله پنجم: پایان کار

پس از گذشت زمان دم کشیدن، ته چین گوشت شما آماده است. در ظرف مورد نظر سرو کرده و به همراه تکه های گوشت و همینطور خلال بادام و پسته و زرشک تزئین نمائید و نوش جان فرمائید.

نکاتی که به خوشمزه شدن ته چین گوشت کمک می کند

  1. بهتر است از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
  2. برنج را خیلی نپزید تا در هنگام دم کشیدن خمیر شود.
  3. میزان تخم مرغ بسته به ذائقه شما قابل تغییر است.
  4. برای استفاده از خلال و زرشک آن را آماده کنید به روشی که ابتدا در یک ظرف کمی روغن بریزید و خلال ها را به همراه کمی گلاب در روغن تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید که تلخ نشوند.
  5. زرشک را هم به همراه کمی شکر و روغن تفت دهید و برای تزئین استفاده کنید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه سرکه انگور سالم و طبیعی به سبک اسلامی و سنتی در خانه

سرکه انگور بدست آمده از تخمیر انگوری شیرین است که دارای فواید بسیاری از جمله: تاثیر زیاد بر روی کنترل اشتها، کنترل دیابت نوع 2، تاثیر مستقیم بر متابولیسم کبد، تاثیر عالی بر روی قلب و اثر ضد سرطانی و غیره می باشد. بهتر است نوع سرکه انگور خانگی این محصول را در سبد غذاییمان قرار دهیم. در بخش آشپزی از وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه سرکه انگور خانگی طبیعی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای سرکه انگور

  • انگور 1 کیلو
  • آب 150 گرم

طرز تهیه سرکه انگور | سلام دنیا

دستور پخت سرکه انگور


1. طرز تهیه سرکه انگور خانگی

ابتدا انگور، را با آب مخلوط کرده و داخل ظرفی که گنجایش دو برابر این مواد را داشته باشد، می ریزیم و درب ظرف را نیمه باز می گذاریم چون جریان هوا بسیار به تخمیر سریع تر انگور ها کمک می کند.


2. مرحله دوم: زیر و رو کردن انگور

بعد از گذشت یک هفته انگور ها را زیر و رو کنید. اگر هوا معتدل رو به گرم باشد بعد از گذشت 1 ماه انگور ها ته نشین می شوند و روی آن کپک و کف دیده می شود.


3. مرحله سوم: صاف کردن سرکه انگور

بعد از گذشت 50 تا 70 روز انگور ها را از صافی عبور داده و سرکه ما آماده شده بهتر است تا در ظرف شیشه ای و در سایه نگهداری کنیم.


نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه سرکه انگور اسلامی و سنتی

  • دمای مناسب برای تهیه سرکه انگور 25 درجه باشد.
  • باید از ظروف شیشه ای برای آماده سازی و نگهداری سرکه استفاده کرد.
  • هر چقدر انگور شیرین تری استفاده کنید سرکه با کیفیت تری خواهید داشت.
  • سرکه به عمل آمده دقیقا رنگ انگوری است که مورد استفاده قرار گرفته.
  • درب ظرف سرکه در حین آماده سازی باید طوری باشد که هوا به سرکه برسد.

منبع: salamdonya.com

طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

شوید پلو یک غذای جنوبی می باشد که با ماهی طبخ می شود، شوید بدلیل خاصیتی همچون لاغری، کمک به درمان یبوست، کمک به هضم غذا، از ایجاد گاز اضافی و نفخ جلوگیری می کند و بسیار مفید است. امروز ما شوید پلو با تن ماهی را به شما آموزش می دهیم یک غذای فوق العاده سریع و خوشمزه برای روز هایی که عجله دارید و فرصت کافی برای تهیه غذا ندارید. می توان هم از شوید تازه و یا شوید خشک برای این پلو خوشمزه استفاده کرد. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه شوید پلو با تن ماهی

برنج۳ پیمانه
شوید۱/۲ پیمانه
تن ماهی۱ قوطی
پیاز۲ عدد
گوجه فرنگی۳ عدد
سیر رنده شده۱ ق مربا خوری
نمک و فلفل سیاه و قرمز، تخم گشنیزبه مقدار لازم

طرز تهیه شوید پلو بندری

طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی مرحله به مرحله

مرحله اول ( آماده سازی مواد شوید پلو )

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و مقداری که تفت خورد و سبک شد سیر را به همراه ادویه ها اضافه می کنیم و هم می زنیم سپس گوجه فرنگی ها را از قبل با رنده و یا دستگاه غذاساز پوره می کنیم و به پیازمون اضافه کرده و درب تابه را بمدت ۲۰ دقیقه می گذاریم تا آب گوجه فرنگی کشیده شود و سس غلیظ شود. سپس تن ماهی را اضافه کرده و تفت می دهیم در آخر شوید را افزوده و از روی حرارت بر میداریم.

مرحله دوم ( پخت شوید پلو )

برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس کرده و روی حرارت می گذاریم سپس آبکش کرده و سیب زمینی را ورقه کرده و داخل قابلمه روغن ریخته و سیب زمینی ها را کف قابلمه می چینیم سپس یک لایه برنج ریخته و یک لایه از مواد شوید پلو، همین طور ادامه می دهیم تا برنج مواد تمام شود سپس درب قابلمه را گذاشته و برنج را دم می گذاریم در آخر پخت روی برنج روغن یا کره ریخته و در ظرف سرو کشیده.

نکات و فوت و فن های شوید پلو با تن ماهی ساده

  • نگران سردی غذا نباشید مخلوط سیر با ادویه ها سردی غذا را از بین می برد.
  • پودر تخم گشنیر نداشتید ادویه پلویی را جایگزین کنید.
  • میزان شوید به سلیقه خود شما بستگی دارد می توان بیشتر از مقدار گفته شده در دستور استفاده کرد.
  • تن ماهی خودش نمک دارد پس حواستون به مقدار نمکی که اضافه می کنید باشد.
  • می توان رب گوجه را جایگزین گوجه فرنگی کرد.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی خوشمزه با ثعلب و خامه + فوت و فن آن

بستنی سنتی ایرانی در قدیم داخل یک بشکه دو جداره تهیه می شد که داخل بشکه را مخلوطی از خامه، شیر، ثعلب، زعفران و شکر می ریختند و در لایه خارجی یخ و نمک می ریختند و بشکه داخلی را حرکت می دادند تا بستنی آماده شود و بستنی فروش های دوره گرد جای خود را به  مغازه های بستنی فروش دادند. امروزه بستنی سنتی ایرانی در کل دنیا تهیه می شود و طرفداران خود را دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه بستنی سنتی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای بستنی سنتی

  • شیر 1 لیتر
  • شکر 500 گرم
  • خامه 100 گرم
  • خلال پسته 50 گرم
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • زعفران غلیظ دم شده 3 قاشق غذا خوری
  • ثعلب 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه بستنی سنتی با پودر ثعلب

دستور پخت بستنی سنتی خانگی با پودر ثعلب


1. طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

ابتدا خامه را روی سطح صافی مانند یک سینی استیل بریزید و با یک کاردک یا لیسک به قطر تقریبا 2 میلیمتر پهن کنید و سینی را داخل فریزر قرار دهید.


2. مرحله دوم: جوشاندن شیر

شیر را روی حرارت بگذارید تا به جوش آید سپس زعفران و گلاب را به شیر بیفزایید.


3. مرحله سوم: افزودن ثعلب و شکر

حالا ثعلب و شکر را با هم مخلوط کره و به آرامی به شیر بیفزایید و مدام مخلوط کنید تا کمی غلیظ شود.


4. مرحله چهارم: قرار دادن مواد بستی روی یخ

مخلوط آماده شده را روی یخ بگذارید و مخلوط کنید تا خنک شود حالا که مواد کمی خنک شده مواد را داخل فریزر بگذارید.


5. مرحله پنجم: هم زدن بستنی سنتی

هر نیم ساعت بستنی را از یخچال خارج کرده مخلوط کنید و تا پنج بار این کار را ادامه دهید تا بستنی به خوبی کشدار شود.


6 . مرحله ششم: افزودن خامه به بستنی

در نهایت خامه را از فریزر خارج کنید و به وسیله چاقو خامه ها را برش داده و داخل بستنی بریزید و دوباره خوب مخلوط کنید.


7. مرحله آخر: سرو بستنی سنتی

حالا بستنی سنتی خوشمزه و خانگی را در ظرفی زیبا ریخته و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه بستنی سنتی

  • هر چقدر خامه موجود در بستنی بیشتر باشد خوشمزه تر می شود.
  • استفاده از گلاب و زعفران با کیفیت بسیار پر اهمیت می باشد.
  • خامه بستنی سنتی باید چربی 35 درصد به بالا داشته باشد.

منبع: salamdonya.com

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای خانگی به شکل رستورانی مرحله به مرحله

کباب کوبیده مرغ یکی از انواع کباب های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به عنوان یک کباب خانگی شناخته می شود. این کباب خوشمزه همان کباب کوبیده معروف ایرانی است فقط به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده می شود.

این کباب خوشمزه هم مانند کباب تابه ای از منازل به رستوران ها منتقل شده است. کباب کوبیده مرغ یک انتخاب مناسب برای افرادی است که نمی توانند گوشت قرمز مصرف کنند اما می خواهند کباب کوبیده را هم در فهرست غذایی خود داشته باشند.


با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کباب کوبیده مرغ  تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب کوبیده مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای خانگی به شکل رستورانی مرحله به مرحله.


مواد لازم کباب کوبیده مرغ خانگی

  • سینه مرغ ۶۰۰ گرم
  • سیر ۴ حبه
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ , کباب کوبیده مرغ , ;fhf ;,fdni lvy , kabab koobide morgh

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای رستورانی

توجه داشته باشید برای تهیه این کباب باید از گوشت یکدست و لخم مرغ مانند گوشت سینه و فیله استفاده شود. گوشت مرغ را پس از تمیز کردن آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی اش برود سپس آنرا دو مرتبه چرخ کنید.


پس از اینکه گوشت مرغ را چرخ کردید آنرا در یک کاسه جادار بریزید. در مرحله بعدی سیر و پیاز را پس از گرفتن پوست به صورت خیلی ریز رنده کنید و با فشار دست آبشان را بگیرید ، سپس به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید.


در مرحله بعد تخم گشنیز را با آسیاب پودر کنید و به همراه مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه حاوی مواد اضافه کنید. مواد را مانند مایه کباب کوبیده باید با دست به خوبی زیر و رو کنید و ورز دهید تا منسجم و یکدست شوند.


پس از اینکه مایه کباب را به خوبی ورز دادید یک سلفون روی درب کاسه بکشید و آنرا به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه حاوی مایه کباب را از یخچال خارج کنید.


مایه کباب را باید مانند کباب کوبیده معمولی سیخ بگیرید سپس منقل ذغال را آماده کنید. توجه داشته باشید که ذغال ها به صورت یکدست روشن شده باشند زیرا ذغال های خام علاوه بر اینکه طعم کباب را خراب می کنند برای سلامتی نیز زیان آور هستند.


پس از اینکه منقل ذغال آماده شد سیخ ها را با دقت روی منقل بچینید و خیلی تند باد بزنید تا کباب ها خودشان را بگیرند ، پس از اینکه کباب ها خودشان را گرفتند آنها را به صورت متداوم بچرخانید تا به صورت یکنواخت کباب شوند.


برای تهیه سس کره ، کره را آب کنید و در یک کاسه کوچک با زعفران دم کرده مخلوط کنید. در مراحل پایان پخت کباب با یک قلموی کوچک سس کره را روی کباب ها بمالید. این کار باعث می شود طعم و رنگ کباب ها بهتر شود.


در صورتی که شرایط لازم برای استفاده از منقل ذغال را ندارید می توانید کباب کوبیده مرغ را به صورت تابه ای تهیه کنبد. برای این منظور یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید به حدی که فقط چرب شود.


در مرحله بعدی مایه کباب را کف تابه بریزید و با دست فشار دهید تا در کف تابه به صورت یکدست بخوابد. پس از اینکه کباب کمی خودش را گرفت آنرا با کارد به صورت طولی برش بزنید و برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.


منبع : parsiday.com