مرصع پلو یا جواهر پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که معمولا برای مراسم و مجالس مهم تهیه می شود. این غذا را می توان هم با مرغ و هم با گوشت تهیه کرد. مرصع پلو عطر و طعم فوق العاده ای داشته و رنگ زیبایی به سفره غذای شما می دهد. در این آموزش آشپزی که از وبسایت پارسی دی گرفته شده قصد داریم تا طرز تهیه مرصع پلو شیرازی خیلی خوشمزه با مرغ را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
ابتدا فیله های مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و زعفران و آبلیمو طعم دار کنید. سپس خلال های پسته و بادام را در گلاب خیس کرده تا نرم شود. خلال پوست پرتغال یا نارنج را حتما چندین مرتبه در آب سرد خیس کنید و چند مرتبه آن را بجوشانید تا تلخی آن برطرف شود.
زرشک و کشمش را جداگانه شسته و در داخل آبکش قرار دهید. هویج ها را به شکل ریز خرد کرده یا با رنده درشت به شکل اریب خرد کنید و با کمی شکر و کره یا روغن تفت دهید.
پس از گذشت یک تا دو ساعت از مزه دار کردن مرغ، پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. سپس فیله های مرغ را به پیاز اضافه کرده و تفت بدهید. نمک و فلفل و زعفران را نیز به آنها اضافه کنید. شعله گاز را کم کرده و در تابه قرار دهید تا مرغ ها به آرامی بپزند. در صورتیکه به آب نیاز داشت، کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغ ها پخته شوند. فقط مراقب باشید تا مرغ ها پیش از حد نپخته و له نشوند.
در یک قابلمه تا نصف آب ریخته و بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید و مقداری نمک بریزید. صبر کنید تا کمی برنج نرم تر شود و آن را آبکش کنید.
داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ را به انتخاب خودتان نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس برنج را روی آن ریخته و در وسط جمع کنید و با انتهای قاشق چند سوراخ در داخل برنج ایجاد نمایید. کمی آب جوش را با روغن مخلوط کرده و روی برنج بریزید. بر روی درب قابلمه کیسه دمکنی قرار داده و زمانی که در قابلمه بخار ایجاد شد، شعله گاز را کم کنید.
اکنون خلال پوست پرتغال را با کمی شکر و کره یا روغن تفت می دهیم تا حدی که رنگ آنها نارنجی خوشرنگ شود. آنها را کنار می گذاریم. سپس خلال پسته و بادام را آبکش کرده و با کمی روغن و کره تفت می دهیم. کشمش را نیز با روغن و کره تفت می دهیم. زرشک را نیز با کمی روغن و شکر تفت می دهیم.
تمام مواد تفت داده شده در مرحله ششم، برای تزئین مرصع پلو هستند. زمانی که برنج دم کشید، مقداری از برنج را برداشته و با زعفران ترکیب می کنیم. برنج را در یک دیس ریخته و با زعفران و مواد تفت داده شده تزئین می کنیم. سپس یک لایه مرغ بدون آب را بر روی برنج ها قرار داده و تزئین می کنیم.